Kirjasto

Hämeenkyrön kirjaston syntyvuodeksi lasketaan 1850, jolloin Yrjo-Sakari Yrjö-Koskinen perusti yhdessä isänsä rovasti Jaakko Forsmanin kanssa pitäjänkirjaston Hämeenkyröön.

Lainaustoimisto, uusinnat ja tiedustelut p. 050 3904211

AJANKOHTAISTA

LUKUNEUVOJA ALOITTAA KIRJASTOSSA
Etkö keksi, mitä lukisit seuraavaksi? Anna lukuneuvojan auttaa! Kirjaston uudessa palvelussa lukuneuvoja tekee sinulle kirjalistan toiveidesi perusteella. Vaihtoehtoisesti sinulle kerätään kymmenen kirjan kirjakassi. Voit täyttää toivelomakkeen kirjastossa tai kirjaston verkkosivuilla. Pääset lomakkeeseen tästä. Palvelu toimii myös kirjastoautossa.

Hämeenkyrön kirjastossa on ollut jo jonkin aikaa lukukoiratoimintaa. Lukukoira on kirjastossa seuraavan kerran 15.8.2017. Lukukoira on paikalla klo 17.00-19.00 ja voit varata sille ajan tuosta ajankohdasta soittamalla kirjastoon tai käymällä paikan päällä. Tervetuloa lukemaan Ronjalle!

Kirjastossa on nyt lainattavana kolme Kokio-merkkistä sopraanoukulelea. Laina-aika on kaksi viikkoa ja lainan voi uusia, jos ukulelesta ei ole varauksia. Emme lainaa ukuleleja seutulainaksi.

Kirjaston maksuissa muutoksia vuoden 2017 alusta lähtien:
Kirjaston omasta aineistosta tehtävien varausten varausmaksu poistuu. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään 1 euron maksu. Seutuvarauksista peritään edelleen 2 euron maksu.
Myöhästymismaksut nousevat 15 sentistä 20 senttiin/laina/kalenteripäivä. Lasten- ja nuorten osastojen aineistosta ei edelleenkään peritä päivittäistä myöhästymismaksua, ainoastaan 1 euron maksu myöhästymismuistutuksesta, joka lähtee asiakkaalle viikon päästä eräpäivästä.
Kaukopalvelun tilausmaksu nousee 3 eurosta 4 euroon


KIRJASTON ITSEPALVELUKÄYTTÖ
Avaamme päivittäin, lauantaita lukuun ottamatta, jo klo 9.00, jolloin ensimmäinen tunti on ITSEPALVELUKÄYTTÖÄ. Tällöin voit tulla kirjastoon:
- lukemaan kirjoja ja lehtiä
- palauttamaan ja lainaamaan aineistoa automaatilla
- hakemaan varauksesi noutohyllystä ja lainaamaan sen automaatilla
- käyttämään tietokonetta
ASIAKASPALVELU ALKAA KLO 10.00