Mahnalan Ympäristökoulu
Maisematie 761
39100  HÄMEENKYRÖ
050 559 7417                                                                                                                            annukka.alppi[at]hameenkyro.fi

 

Oikopolut ja

Tiedotteet

Ajankohtaista Ympäristökoululla

Perusopetuksen etusivu

Koulujen työ- ja loma-ajat

Wilmaan pääset Tästä

Wilma-ohje

Tiedotussuunnitelma

  • päivityksessä

Lukuvuositiedote 2015-2016

  • päivityksessä
PDF-tiedosto Poissaololupa  (10 kB)
PDF-tiedosto Opiskelusuunnitelma  (7 kB)
poissaolon ajaksi
PDF-tiedosto Oppimisen arviointi  (119 kB)

Mahnalan Ympäristökoulu

 

Mahnalan Ympäristökoulu (MYK) sijaitsee Pirkanmaalla, Hämeenkyrössä. Koulun ympäristö on osa valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa, kouluamme sanotaankin kansallismaiseman kouluksi. Seudun kauneuden ovat havainneet myös monet kuvataiteilijat sekä erityisesti nobelkirjailija F.E. Sillanpää, joka on useissa maaseutukuvauksissaan kertonut kotiseutunsa luonnosta ja maisemista sekä ihmisten elämästä. Koululta on matkaa Hämeenkyrön kirkonkylään 11 km ja Tampereelle 30 km.
 

 

Mahnala on perinteinen, turvallinen kyläkoulu, johon tulee oppilaita Mahnalan, Sasin, Sarkkilan, Lemmakkalan, Metsäkulman ja Myllykylän kylien alueilta sekä myös Palkon, Rokkakosken, Äkönmaan, Pentinmaan, Lavajärven ja Laitilan kylien alueilta. Lisäksi Nokialta käy oppilaita koulussamme. 
 

Mahnalassa opiskellaan valtakunnallisen ja kuntakohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Sijainti kansallismaisemassa antaa oman lisäpiirteensä koulun toimintaan. Erityisesti tämä näkyy koulun ympäristökasvatuksessa ja kestävää kehitystä edistävässä kasvatuksessa. Koulussa on lukuvuonna 2015-2016 n. 130 esi- ja perusopetuksen oppilasta.

 

Tietoa koulun ympäristökasvatuksesta löytyy sivulta Ympäristökasvatus -Kestävää kehitystä edistämässä! ja julkaisusta Tervetuloa Mahnalan vuoteen (2009, toim. Annukka Alppi ja Sari Mantila-Savolainen), joka löytyy välilehdeltä Julkaisut. Myös kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kuvia löydät sivulta Kuvagalleria.

 

Lisätietoja ympäristökouluhankkeestamme, sen alkutaipaaleesta 90-luvulla, saa silloisen Pirkanmaan ympäristökeskuksen julkaisusta Mahnalan Ympäristökoulu. Hankeraportin on laatinut Tuire Laurinolli. Raportti on luettavissa koululla.

 

Mahnalan koulun varhaisimmista vaiheista saat tietoa koulun historiikista Lopenkulman - Mahnalan koulun historiikki 1895 - 1995, jonka ovat laatineet Veera Markkola ja Hannu Järvinen. Historiikki löytyy välilehdeltä Historiaa

Kansallismaisemasta löydät tietoa Hämeenkyrön kansallismaiseman hoitosuunnitelma - kirjasta (1997). Se löytyy koululta, kirjastosta ja kunnanvirastolta. Tai Hämeenkyrön kansallismaiseman hoitosuunnitelma - Mahnalan Maisemanhoitosuunnitelma 1998 - kirjasta. Lataa kirja itsellesi linkistä: Hämeenkyrön kansallismaisema

 

 

 Ajankohtaista Ympäristökoululla

Sivut päivitetty 05.04.2016.

Tietyin osin sivusto edelleen päivityksessä.