Avoimet perhekerhot Kirkonkylä, Kyröskoski ja Sasi


 

Avoin perhekerho kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille kotona oleville lapsiperheiden vanhemmille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa tai jo raskauden aikana. Mukaan voi ottaa vaikka isovanhemman tai muun perheen läheisen. Vauvaperheet ovat tervetulleita! Myös vuorotyössäkäyvät vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa toimintaan vapaa-aikana.

Perhekerhossa lapsen mukana oleva huoltaja on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Perhekerhossa on ohjattua toimintaa noin klo 10, mutta toiminnoista riippuen aika voi olla eri. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja asiantuntija-vierailuja. Perhekerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita.

Perhekerhon tavoitteita ovat: auttaa perheitä verkoistumaan ja tutustumaan toisiinsa, antaa tukea vanhempien kasvatustehtävään kasvattaa omaa lastaan, antaa neuvoja ja vinkkejä lapsen kasvatukseen tai vaikkapa yhteistä tekemistä varten, antaa mahdollisuus vanhemmille hengähtää kahvimukin äärellä, antaa virikkeitä ym.

Avoimessa perhekerhossa on tarjolla pieni aamupala kahvin, teen ja mehun kanssa. Tämä maksutonta. Huom! Kirkonkylän avoimessa perhekerhossa ei ole aamupalatarjoilua.

Ohjaajana toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen sekä myös mukana olevat vapaaehtoistyöntekijät, Päiväkotimummot Pia Lehtonen ja Helena Jokipelto. Pia on mukana Kyröskosken avoimessa perhekerhossa. Helena on mukana Kirkonkylän Sillan avoimessa perhekerhossa.

Perhekerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja perhekerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, saija.lehtonen@hameenkyro.fi

Perhekerhoja on kolmella eri alueella, kaikkiin kolmeen eri perhekerhoon voi tulla yli aluerajojen, vaikka asuisi toisella puolella kuntaa. Sasin ja Kyrökoskosken avoimissa perhekerhoissa on tarjolla maksuton pieni aamupala ja osallistua voi koko perhe alle kouluikäisten lasten kanssa. Kirkonkylän avoimeen perhekerhoon joudumme tekemään elokuusta -18 alkaen kokeiluluontoisesti uuden rajauksen koskien osallistuvien lasten ikää sekä jättämään maksuttoman aamupalan pois. Jatkossa Kirkonkylän avoin perhekerho on tarkoitettu vanhemmalle ja alle 2-vuotiaalle lapselle. Tämä on ikäsuositus tilan ja toiminnan vuoksi. Leikki-ikäisten lasten perheitä pyydämme käyttämään Sasin ja Kyröskosken avointen perhekerhojen tiloja, joissa on enemmän leikkitilaa alle kouluikäisille lapsille.

Sisäänkäynti perhekerhoon:

Avoin perhekerho Kyröskoski: Kyröskosken Nuorisotila, Korkomäentie 10, 39200 Kyröskoski. (Ovi ns. Koskilinnan takapihalla.)

Avoin perhekerho Kirkonkylä: Kirkonkylän monitoimikeskus Silta, Eskari-tila, keskimmäinen luokka. Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö. Sisäänkäynti ovi E.

Avoin perhekerho Sasi: Sasin päiväkoti, Tuulihaukat-ryhmätila. Sasintie 81, 39100 Hämeenkyrö. Sisäänkäynti talon takaa, ei parkkipaikan puolelta.

Ohjelmassa:

15.8. Avoin perhekerho Kirkonkylä: Mukana Päiväkotimummo Helena. Uuden toimintakauden aloitus uusissa perhekerhotiloissa. HUOM! Kirkonkylän avoin perhekerho suositeltu lasten ikäraja alle 2 v. Ei aamupala-tarjoilua.

20.8. Avoin perhekerho Sasi: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Uuden toimintakauden aloitus uusissa perhekerhotiloissa.

24.8. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Uuden toimintakauden aloitus. Mukana päiväkotimummo Pia.

HYVÄÄ KESÄLOMAA KAIKILLE! Toiminta jatkuu 15.8.18

päivitetty 4.6..2018, seuraathan päivityksiä!