Napero-kerho/Napero-playgroup

Napero-kerho on kunnan varhaiskasvatuksen järjestämä, maksuton lastenkerho Hämeenkyröläisille, kotona oleville 3 - 5-vuotiaille lapsille. Kerholaisia valittaessa etusijalla on lapsi, jolla ei ole vakituista päivähoidon hoitopaikkaa tai muuta kerhopaikkaa. Kerhoon haetaan alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella tai puhelimitse p. 040 - 1331 269. Kerho-aika on tiistai aamupäivisin klo 9 - 11. Kerhon toiminta-aika on 9.1. - 22.5.2018. HUOM! Uudet kevään kerholaiset aloittavat vasta 16.1.2018, sillä valinta ja tiedottaminen tapahtuu vasta viikolla 2. Syksyn kerhotoiminnassa olleet lapset jatkavat jo 9.1. 2018. Vanhemmat tuovat lapsen sisälle kirjastoon klo 9.00, jossa ohjaajat vastaanottavat lapsen. Pääasiassa kerhoaika ollaan ulkona piha-alueella, lähimetsässa ja lähipuistossa. Mikäli sää huono, niin olemme sisällä. Tällöin lapsen vaatesäilytys tapahtuu kirjaston vaatenaulakossa. Kotiin haetaan päiväkodin ulkoilu-alueelta klo 11.00. Kerhon aikana ei syödä eväitä.

Kerhon sisällössä huomioidaan kunnan varhaiskasvatussuunnitelman sisältöjä: mm. kädentaitoja, taidekasvatusta, liikuntaa, tutkimista, osallistumista ja ulkoilua. Kerhossa vanhemmat ovat mukana kerran kuukaudessa, jolloin tehdään vanhempien ja lasten yhteisiä toimintoja. Vanhempien & lasten yhteiset kerhopäivät ovat 16.1., 6.2., 6.3., 3.4., 2.5. ja 22.5.2018. Mikäli perheessä on pienempiä lapsia, niin he voivat osallistua vanhempien ja lasten yhteisiin kerhopäiviin mukaan yhdessä vanhemman kanssa. Vanhemman estyessä voi isovanhempi tulla kerhoon mukaan, mutta etuoikeutetusti vanhempien j& lapsen kerhopäivät ovat tarkoitettu vanhemmille. Kerhon toiminnasta kerrotaan tällä samalla sivulla, alapuolella osiossa: Napero-kerhossa tapahtuu. Pyydän vanhempia seuraamaan nämä ennakkoon jo suunnitellut sisällöt. Kerho noudattaa koulun loma-aikojen mukaista työjärjestystä, joten viikolla 9 ei ole kerhoa.

Vanhemmat osallistuvat ensimmäisenä yhteisenä kerhokertana 16.1. mukaan, jolloin sovitaan yhteiset kerhosäännöt, uudet perheet palauttavat aloituslomakkeen ja tutustutaan kerhon käyttämiin tiloihin.

Napero-kerhon toiminta toteutetaan Kirkonkylän päiväkodin (Sillan, Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö) ulkoilualueella sekä lähimaastossa ja -puistoissa. Kerholaisen tulee varautua sään mukaisella vaatetuksella, sillä kerholaiset ulkoilevat ja liikkuvat lähimaastossa paljon säällä kuin säällä. Kerholaisilla on turvallisuuden vuoksi omat suojaliivit yllä.

Kerhoon otetaan mukaan max 14 lasta. RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Mahdollisia varapaikkoja voi tiedustella kevään aikana puhelimitse, kunnes toisin ilmotetaan. Ohjaajina ovat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja päivähoitaja Annika Saarinen. Lisätietoja saa Saijalta, puh. 040 -1331 269.

Napero-kerhossa tapahtuu:

13.2. Kokoonnutaan kirjaston naulakoiden edessä klo 9.00. Ystävänpäivä-teema. Vanhemmat jättävät lapsensa vaatteet kirjaston naulokoihin ja nimikoivat lapsensa vaatteet nimellä varustetuilla pyykkipojlla. Ohjaajien kanssa siirrytään Kuvisluokkaan, jossa teeman mukaista askartelua, laululeikkejä ja vapaata leikkiä. Pyrimme olemaan sisällä tämän kerhokerran. Haku Kuvisluokasta klo 11.

20.2. Kokoonnutaan kirjaston naulakoiden edessä klo 9.00. Kuvisluokassa metsäretken löytöjen tutkimista. Ulkoiluun siirrymme noin klo 10 päiväkodin piha-alueelle. Haku päiväkodin pihasta klo 11.

viikko 9 lomaviikko, ei kerhotoimintaa

6.3. Vanhemmat mukana kerhossa. Kokoonnutaan kirjaston naulakoiden edessä klo 9.00. Siirrytään Kuvisluokkaan maalaamaan yhteisprojektina kaksi isoa maalaustyötä kaikkien perheiden kesken. Jatketaan vesiteemalla. Jos aikaa jää, niin siirrymme ulos päiväkodin pihaan loppuajaksi.

13.3. Kokoonnutaan Kurjenmäen vanhainkodin aulassa klo 9.00. Menemme leikkimään ja laulamaan vanhusten kanssa juhlasaliin. Palaamme päiväkodille kävellen, haku päiväkodin pihasta klo 11.

20.3. Kokoonnutaan kirjaston naulakoiden edessä klo 9.00. Tipu-teema. Vanhemmat jättävät lapsensa vaatteet kirjaston naulokoihin ja nimikoivat lapsensa vaatteet nimellä varustetuilla pyykkipojlla. Ohjaajien kanssa siirrytään Kuvisluokkaan, jossa teeman mukaista askartelua. Ulkoiluun siirrymme noin klo 10 päiväkodin piha-alueelle. Haku päiväkodin pihasta klo 11.

Päivitetty 14.2.2018/SL SEURAATHAN PÄIVITYKSIÄ