Napero-kerho/Napero-playgroup

Napero-kerho on kunnan varhaiskasvatuksen järjestämä, maksuton lastenkerho Hämeenkyröläisille, kotona oleville 3 - 5-vuotiaille lapsille. Kerholaisia valittaessa etusijalla on lapsi, jolla ei ole vakituista päivähoidon hoitopaikkaa tai muuta kerhopaikkaa. Kerhoon haetaan varhaiskasvatuksen sähköisen asiointipalvelun kautta hakulomakkeella. Kerho-aika on tiistai aamupäivisin klo 9 - 11. Kerhon toiminta-aika on syyskaudella 14.8. - 11.12. 2018. Kevätkaudella jatkuu 8.1. - 21.5.2019. Kerhon aikana ei syödä eväitä. Kerhon oma sisätila varmistuu kesän aikana. Kerho noudattaa koulun loma-aikojen mukaista työjärjestystä, joten viikolla 42 ja 9 ei ole kerhoja.

Kerhon sisällössä huomioidaan kunnan varhaiskasvatussuunnitelman sisältöjä: mm. kädentaitoja, taidekasvatusta, liikuntaa, tutkimista, osallistumista ja ulkoilua. Kerhossa vanhemmat ovat mukana kerran kuukaudessa, jolloin tehdään vanhempien ja lasten yhteisiä toimintoja. Vanhempien & lasten yhteiset kerhopäivät ovat 14.8., 4.9., 2.10., 6.11. ja 11.12.2018. Kevätkaudella 8.1., 5.2., 5.3., 2.4. ja 21.5.2019. Mikäli perheessä on pienempiä lapsia, niin he voivat osallistua vanhempien ja lasten yhteisiin kerhopäiviin mukaan yhdessä vanhemman kanssa. Vanhemman estyessä voi isovanhempi tulla kerhoon mukaan, mutta etuoikeutetusti vanhempien j& lapsen kerhopäivät ovat tarkoitettu vanhemmille. Kerhon toiminnasta kerrotaan tällä samalla sivulla, alapuolella osiossa: Napero-kerhossa tapahtuu. Pyydän vanhempia seuraamaan nämä ennakkoon jo suunnitellut sisällöt.

Vanhemmat osallistuvat ensimmäisenä yhteisenä kerhokertana 14.8. mukaan, jolloin sovitaan yhteiset kerhosäännöt, perheet palauttavat aloituslomakkeen ja tutustutaan kerhon käyttämiin tiloihin.

Napero-kerhon toiminta toteutetaan Kirkonkylän päiväkodin (Sillan, Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö) ulkoilualueella sekä lähimaastossa ja -puistoissa. Kerholaisen tulee varautua sään mukaisella vaatetuksella, sillä kerholaiset ulkoilevat ja liikkuvat lähimaastossa paljon säällä kuin säällä. Kerholaisilla on turvallisuuden vuoksi omat suojaliivit yllä.

Kerhoon otetaan mukaan max 14 lasta. Ohjaajina ovat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen. Kerhon toisen ohjaajan tietoja ei vielä ole varmistettu. Kerhon toimintaan valitut lapset saavat kerhopostia kesäkuun lopussa. Muille hakijoille annetaan tietoa tilanteesta myös kesäkuun lopussa. Lisätietoja saa Saijalta, puh. 040 -1331 269.

Napero-kerhossa tapahtuu:

14.8. Vanhemmat mukana kerhossa. Toiminta alkaa.

Päivitetty 25.5.2018/SL SEURAATHAN PÄIVITYKSIÄ