Avoimet perhekerhot Kirkonkylä, Kyröskoski ja Sasi

Avoin perhekerho kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille kotona oleville lapsiperheiden vanhemmille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa tai jo raskauden aikana. Mukaan voi ottaa vaikka isovanhemman tai muun perheen läheisen. Vauvaperheet ovat tervetulleita!

Perhekerhossa lapsen mukana oleva huoltaja on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Perhekerhossa on ohjattua toimintaa noin klo 10, mutta toiminnoista riippuen aika voi olla eri. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja asiantuntija-vierailuja. Perhekerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita. Kaikkiin kolmeen eri perhekerhoon voi tulla yli aluerajojen, vaikka asuisi toisella puolella kuntaa.

Perhekerhon tavoitteita ovat: auttaa perheitä verkoistumaan ja tutustumaan toisiinsa, antaa tukea vanhempien kasvatustehtävään kasvattaa omaa lastaan, antaa neuvoja ja vinkkejä lapsen kasvatukseen tai vaikkapa yhteistä tekemistä varten, antaa mahdollisuus vanhemmille hengähtää kahvimukin äärellä, antaa virikkeitä ym. Kirkonkylän ja Kyröskosken perhkerhoissa on noin kerran kuukaudessa vanhempien avoin keskusteluryhmä Supinapiiri, joka on tarkoitettu kaikille vanhemmille ja siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Supinapiirissa vaihdetaan vinkkejä ja keskustellaan aiheesta kuin aiheesta vertaistukea saaden. Supinapiirin ohjaajana toimii perheohjaaja Saija. Perhekerhon ohjaaja Annika leikittää lapsia Supinapiirin ajan samoissa tiloissa, jossa myös ryhmä kokoontuu.

HUOM! AAMUPALA JA KAHVI OVAT MUUTTUNEET MAKSULLISIKSI. Jatkossa kahvi 0,50 e/hlö ja aamupala 0,50 e/hlö. Mehu ilmainen.

Ohjaajana toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen, päivähoitaja Annika Saarinen sekä myös mukana olevat Päiväkotimummot Pia Lehtonen ja Helena Jokipelto. Pia on mukana Kyröskosken Nuorisotilojen perhekerhossa ja Helena Kirkonkylän Sillan perhekerhossa.

Perhekerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja perhekerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, saija.lehtonen@hameenkyro.fi

Sisäänkäynti perhekerhoon:

Avoin perhekerho Kyröskoski: Kyröskosken Nuorisotila, Korkomäentie 10, 39200 Kyröskoski. (Ovi ns. Koskilinnan takapihalla.)

Avoin perhekerho Kirkonkylä: Kirkonkylän monitoimikeskus Silta, Vuoropäiväkoti, Hipsuvarpaat - ryhmätila. Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö. Sisäänkäynti ovi A tai kirjaston ovesta, josta kulku päiväkodin puolelle. Jos haluaa tulla kirjaston ovesta, niin kannattaa ulkovaatteet jättää kirjaston naulakkoon ja kävellä päiväkodin puolelle. Päiväkodin käytävää pitkin ns. päiväkodin päähän.

Avoin perhekerho Sasi: Sasin päiväkoti, Jäkäläjänikset - ryhmätila. Sasintie 81, 39100 Hämeenkyrö. Sisäänkäynti parkkipaikan puolelta, suuren lasiseinän ovesta. Kuljetaan ruokasalin kautta oikean puolen siipeen, jossa ovissa JÄKÄLÄJÄNIKSET. HUOMIO! PERHEKERHON TILA ON MUUTETTU!

Ohjelmassa:

8.11. Avoin perhekerho Kirkonkylä: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen 9.00. Isänpäiväaskartelua vanhemman ja lapsen yhteistyönä alkaen klo 9.30.

13.11. Avoin perhekerho Kyröskoski: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Päiväkotimummo Pia Lehtonen kertoo kotiruoan jämien hyötykäytöstä, leivonnan niksit ja konstit. Pia Lehtonen on tehnyt elämänuransa mm. suurtalouskeittiön monipuolisissa tehtävissä ja myös esimiestehtävissä. Nyt kaikki kotiruokailusta kiinnostuneet kyselemään ja kuuntelemaan! Ainutlaatuinen tilaisuus vain Kyröskosken perhekerhossa!!

17.11. Avoin perhekerho Sasi: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Kerhossa mukana esittäytymässä ja seurana perhetyöntekijä Päivi Lahtinen. Päivi kertoo mm. ennaltaehkäisevästä perhetyöstä ja nuorten perheohjauksesta.

22.11. Avoin perhekerho Kirkonkylä: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen 9.00. Klo 10 laulamme/leikimme lasten ja paikalla olevien vanhempien kanssa tuttuja, perinteisiä joululauluja ja -leikkejä. Tonttulakin voi ottaa mukaan. Muistathan nimikoida lakkinne!

Vanhempien ohjattu, avoin keskusteluryhmä Supinapiiri alkaa klo 9.30. Kesto n. 15 - 30 min, riippuen keskustelusta. Kerran aiheena on: Säännöllinen päivärytmi, mitä tarkoittaa? Miksi? Lisäksi voimme keskustella tulevien joululahjojen antamisesta ym. Miettikää myös aiheita, joista voimme jatkossa keskustella, toiveita otetaan vastaan.

27.11. Avoin perhekerho Kyröskoski: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Mukana Päiväkotimummo Pia Lehtonen. Noin klo 10.15 laulamme/leikimme lasten ja paikalla olevien vanhempien kanssa tuttuja, perinteisiä joululauluja ja -leikkejä. Tonttulakin voi ottaa mukaan. Muistathan nimikoida lakkinne!

Vanhempien ohjattu, avoin keskusteluryhmä Supinapiiri alkaa klo 10. Kesto n. 15 - 30 min, riippuen keskustelusta. Kerran aiheena on: Joululahjojen antaminen. Joulun perinteet perheissä. Lapsen rooli nykyaikaisessa Joulun vietossa?

1.12. Avoin perhekerho Sasi: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. TOIMINTA VIELÄ AVOIN.

11.12. Avoin perhekerho Kyröskoski: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Mukana Päiväkotimummo Pia Lehtonen. TOIMINTA VIELÄ AVOIN.

15.12. Avoin perhekerho Sasi: Aamupalaa kahvin kanssa alkaen klo 9.30. TOIMINTA VIELÄ AVOIN.

päivitetty 6.11.2017, seuraathan päivityksiä!