Yhdestä numerosta tietoa kaikista ikäihmisten palveluista

29.9.2017

Hämeenkyrössä otetaan käyttöön ikäihmisten neuvontapuhelin, Ikäneuvo. Pirkanmaan 14 kunnan yhteinen neuvontanumero avautuu maanantaina 2.10.2017. Ikäneuvon numeroon 040 733 3949 voi soittaa kaikissa ikäihmisiin liittyvissä asioissa, niin pienissä kuin isoissa arjen pulmissa. Sieltä voi kysyä, mitä harrastusmahdollisuuksia on lähialueella tai mistä saa kotiin siivousapua. Samasta numerosta saa apua myös silloin, kun on huolissaan omasta tai iäkkään läheisen kotona pärjäämisestä.

Ikäneuvosta saa tietoa sekä yksityisistä että oman kunnan julkisista palveluista. Tästä tarjonnasta voi valita itselleen ja kukkarolleen sopivat palvelut yhdessä puhelinneuvojan kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan oman kunnan asiakasohjaajille laajempien tukitoimien selvittämiseksi. Neuvontapuhelimeen vastataan arkisin klo 8.30–16.00.

Lähitori on ikäihmisten kohtaamispaikka

Lähitorit ovat paikallisia ikäihmisten kohtaamispaikkoja ja neuvontapisteitä. Lähitorilla voi osallistua monenlaiseen toimintaa, viettää aikaa ja tavata muita ikäihmisiä. Sieltä saa myös kasvokkain neuvontaa ja ohjausta arjen eri tilanteisiin.

Hämeenkyrön Lähitori aloittaa toimintansa 2.10.2017

Hämeenkyrön lähitori löytyy Päiväkeskus Aurinkorinteeltä osoitteesta Tunnelikuja 1, Hämeenkyrö. Se on auki maanantaista perjantaihin klo 10–14

Neuvontanumero ja lähitori ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja

Ikäihmisten neuvontanumero otetaan käyttöön ja lähitoreja avataan Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alueella, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella, Sastamalan ja Punkalaitumen yhteistoiminta-alueella, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä. Tampereella on jo vuosia ollut käytössä vastaavanlainen ikäihmisten neuvontanumero sekä lähitoreja eri kaupunginosissa.

Neuvontapuhelin sekä lähitorit ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja. Hankkeessa kehitetään Pirkanmaalle yhteinen ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli. Muita maakunnallisia kokeiluja tehdään muun muassa asiakasohjauksessa, kotikuntoutuksessa ja omaishoidon tukemisessa. Hanke on osa hallituksen kärkihanketta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa" (I&O).

Ikäneuvo – Ikäihmisten neuvontapuhelin
Puhelin 040 733 3949
Arkisin klo 8.30–16.00

Hämeenkyrön lähitori/ Päiväkeskus Aurinkorinne
Tunnelikuja 1, 39100 Hämeenkyrö

Avoinna ma–pe klo 10–14

Ikäneuvo-hanke

http://www.pirkanmaa.fi/pirkanmaa2019/muutosagentit/ikaneuvo-hanke-pirkanmaalla/

Lisätietoja

Hämeenkyrön yhteyshenkilö
Kotihoidon päällikkö
Sirpa Hiltunen
P. 050 68197
sirpa.hiltunen@hameenkyro.fi

Projektipäällikkö
Essi Mäki-Hallila
P. 040 806 3192
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi

« Takaisin