Uudet asukkaat

Tervetuloa Hämeenkyröön!

Hämeenkyrön kunta on Pirkanmaalainen kulttuuristaan ja hienosta ympäristöstään tunnettu kunta. Kuulumme Tampereen seutukuntaan ja työssäkäyntialueeseen. Hämeenkyrön asukasluku on nyt 10 600 ja se on jo pitkään kasvanut noin 50 henkilöllä vuosittain. Valtatie 3 on myös Hämeenkyrössä osa Suomen Kasvukäytävää, joka tarjoaa erinomaiset edellytykset elinkeinoelämän sijoittumiselle.

Hämeenkyrön palveluvarustus on nopeasti uudistumassa. Sasin päiväkoti on jo käyttöönotettu ja monitoimikeskus Silta aloitti jo kirjastopalveluilla ja elokuussa 2016 myös varhaiskasvatuksen ja koulun tiloilla. Uusiin tiloihin tutustuminen kannattaa aloittaa jo nyt kirjastosta. Terveyskeskuksen saneeraus on valmistunut ja uusi päivätoimintakeskus aloittaa vuoden 2016 aikana palvelutalo Siljankodin alakerrassa. Myös Hämeenkyrön Asunnonhankinta Oy:n uusi vuokratalo valmistuu keskustaan vuoden 2016 aikana. Mahnalan Ympäristökoulun rakennushanke on parhaillaan kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä.

Myös yksityinen sektori on investoinut näkyvästi. Liikekeskukseen on äskettäin valmistunut Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy:n yhtiömuotoinen kerrostalo ja Attendon tehostetun palveluasumisen yksikkö Kyröskoskelle. Uusin investointi on Hämeenkyrön Ikkunatehtaan tehdasinvestointi keväällä 2016. Valtio on juuri osoittanut 9,5 m€ Kyröskosken eritasoliittymän rakentamiseen eli valtatie 3 liikenteen sujuvuus ja turvallisuus paranevat tällä investoinnilla.

Tapahtumia ja käyntikohteita Hämeenkyrössä on niin paljon, että suosittelen tutustumista kotisivujen lisäksi myös niiden yläreunasta löytyviin Maisematie.fi -sivustoon ja sen tapahtumakalenteriin.

Antero Alenius

Kunnanjohtaja