Nuorisovaltuusto

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien. Sen toimikausi on syksystä syksyyn ja se koostuu noin 10-15 eri ikäisestä nuoresta. Jokainen hämeenkyröläinen, 13-25 vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Linkkinä nuorten ja nuorisovaltuuston välillä toimivat tilit Facebookissa ja Instagramissa, sekä nuorisovaltuuston sähköpostiosoite.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sekä kunnanvaltuuston että sivistyslautakunnan kokouksissa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat yhdessä liikunta- ja nuorisopäällikön kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon nuorisovaltuusto(at)hameenkyro.fi tai käy Instagram ja Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2020-2021:

Pipsa Pääskynkivi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston varajäsen, sivistyslautakunnan varajäsen, Hämeenkyrön Nuorisofoorumin edustaja,

Eevi Hede, Sihteeri

Vilja Martikainen, nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, tiedotusvastaava, some-vastaava, HINKU-työryhmän edustaja

Katariina Hätönen, Sivistyslautakunnan edustaja

Ilona Knuutila, tiedotusvastaava, some-vastaava

Hanna-Maria Sopanen, jäsen

Sami Putkonen, jäsen

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto Facebookissa

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto Instagramissa

Tiedostot