Nuorisovaltuusto

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien. Sen toimikausi on kaksivuotinen; alkaen tammikuusta ja päättyen joulukuuhun. Nykyinen toimikausi on alkanut tammikuussa 2020. Jokainen hämeenkyröläinen, 13-25 vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan, myös kesken kauden.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Linkkinä nuorten ja nuorisovaltuuston välillä toimivat tilit Facebookissa ja Instagramissa, sekä nuorisovaltuuston sähköpostiosoite.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sekä kunnanvaltuuston että sivistyslautakunnan kokouksissa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon nuorisovaltuusto(at)hameenkyro.fi tai käy Instagram ja Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2020-2021 (1.1.2020-31.12.2021):

Pipsa Pääskynkivi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston varaedustaja, sivistyslautakunnan varaedustaja, Hämeenkyrön nuorisofoorumin edustaja, maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen

Eevi Hede, sihteeri

Vilja Martikainen, nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, tiedotusvastaava, some-vastaava, HINKU-työryhmän edustaja

Katariina Hätönen, sivistyslautakunnan edustaja

Sami Putkonen, jäsen

Joonas Salonen, jäsen

Miro Kulmala, maakunnallisen nuorisovaltuuston varajäsen

Touko Martikainen, jäsen

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto Instagramissa

Tiedostot