Pirkanmaan Jätehuolto tiedottaa: Routavauriot rajoittavat jäte- ja lieteautojen kulkua

7.4.2020

Routavauriot rajoittavat jäte- ja lieteautojen kulkua

Kevätsään myötä alkoi kelirikkoaika pirkanmaalaisilla sorateillä. Teiden huono kunto voi viivästyttää tai jopa estää jätteiden ja lietteen kuljetuksen. Raskaista ajoneuvoista aiheutuvien vaurioiden välttämiseksi tien kantavuus voidaan osoittaa liikennemerkein. Lisäkilvellä voidaan sallia myös jäte- tai lieteauton ajo painorajoitetulla kelirikkotiellä. Vastuu tien kunnosta on tienpitäjällä, mutta tien ajokelpoisuuden arvioi aina kuitenkin kuljettaja.

  • Jos tiellä on pitkään jatkuvia ja hankalia routavaurioita, jäteastian voi siirtää väliaikaiseen paikkaan tyhjennyksen mahdollistamiseksi. Muuttunut paikka täytyy ilmoittaa Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalveluun. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa myös miettiä, voiko lietenoudon tilaamista lykätä myöhemmäksi. Säännölliset tyhjennykset pystytään ennakoimaan niin, ettei tyhjennys osu pahimpaan kelirikkoaikaan.

Poikkeuslupa jätteiden ja lietteen noudolle

Jäte- ja lieteautojen ajo painorajoitetuilla yksityisteillä voidaan sallia Pirkanmaan Jätehuoltoon toimitetulla yhtiön verkkosivulta löytyvällä kirjallisella poikkeusluvalla. Luvan voi lähettää:

  • ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu(at)pjhoy.fi
  • myös kirjeenä osoitteeseen:
    Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere. (Kirjepostin käsittelyssä on tällä hetkellä viiveitä.)

« Takaisin