Eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkintähuolto ja Eläinlääkärit

*******************************************************************************

Tiedote 19.3.2020
TIEDOKSI YMPÄRISTÖTERVEYS PIRTEVAN TOIMINTA POIKKEUSOLOISSA:

Pirtevassa on käytössä kaksi neuvontanumeroa:

  1. Yleiset kysymykset ja terveydensuojelu puhelin 050 313 9162
  2. Elintarviketurvallisuutta koskevat kysymykset puhelin 050 345 7714

Pirtevan kotisivulta löytyy ohjeita kuntalaisille ja kunnille: https://pirteva.pirkkala.fi/

Ympäristöterveysvalvonnassa on lisätty ohjeistusta ja neuvontaa. Keskitämme tarkastukset väestön terveyden ja turvallisuuden kannalta keskeisiin kohteisiin. Näitä ovat esimerkiksi vesilaitokset, avoinna olevat julkiset tilat ja lounasravintolat. Selvitämme elintarvike- ja vesivälitteiset epidemiat sekä terveysvaaratilanteet kiireellisesti. Lisäksi teemme tarkastuksia, mikäli epäillään vakavaa lainsäädännön rikkomista.

Eläinlääkintähuolto toimii toistaiseksi lähes normaalisti. Eläinlääkinnässä painotetaan kiireellisiä tuotantoeläin- ja eläinsuojelutapauksia ja . Asiakkaille on ohjeita Pirtevan kotisivulla ja vastaanotoilla (Hämeenkyrö, Pirkkala ja Vesilahti).

Kunnaneläinlääkärien ajanvarausnumero arkisin klo 8-9 on 03 5652 4100

Päivystysnumerot arkisin klo 15 – 8 ja viikonloppuisin:

  • suureläinpäivystysnumero puh: 0600 304 020
  • pieneläinpäivystysnumero puh: 0600 304 010

***************************************************************************************************

Eläinlääkintähuoltolain mukaisesti kunnaneläinlääkäri tarjoaa peruseläinlääkäripalveluja kaikille kuntalaisille. Kunnan eläinlääkintähuollon järjestämisestä vastaa Pirkkalan kunnan ympäristöterveydenhuollon yksikkö Pirteva. Pirtevassa on viisi kunnaneläinlääkäriä, jotka huolehtivat yhdessä Pirtevan kuuden kunnan eläinlääkäripalveluista. Lisäksi Pirteva vastaa Tampereen suureläinten hoidosta. Asiakastaksat määräytyvät lääkärisopimuksen alaisen taksakortin mukaisesti. Alla olevasta linkistä saatte eläinlääkäreiden yhteystiedot ja tietoa eläinlääkintähuoltoon liittyvistä asioista.

https://pirteva.pirkkala.fi/

Löytöeläimet

Kunnan velvollisuus on järjestää löytöeläimille tilapäinen hoitopaikka. Talteenotettua eläintä säilytetään 15 päivän ajan ja jos omistajaa ei löydetä, eläin sijoitetaan uuteen kotiin tai lopetetaan.

Yhteystiedot:

Tästä Hämeenkyrön löytöeläimistä vastaavan hoitolan tietoihin