Kurssimaksut, liikunta- ja kulttuurisetelit ym. maksuvälineet

Kurssimaksut laskutetaan lukukausittain. Laskut lähetetään postitse. Laskua ei peruta eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta, vaikka opiskelija ei osallistuisi kurssille tai opiskelu keskeytyisi. Kurssimaksu on maksettava myös, vaikka opiskelija olisi keskeyttänyt opintonsa ennen laskun saapumista, sillä kurssien toteutumisesta päätetään opiskelijoiden ilmoittautumismäärien perusteella.

Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä hänen alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta Hämeenkyrön kansalaisopistossa lukuvuonna 2020 - 2021.
He eivät voi myöskään ilmoittautua kursseille.

Kurssimaksuista päättää sivistyslautakunta ja joiltakin osin kansalaisopiston rehtori.

KORONAPANDEMIAN AIHEUTTAMAT KURSSIMAKSUMUUTOKSET
Sivistyslautakunnan päätöksen 27.5.2020 / § 62 mukaan kevätkauden 2020 opiskelijat saavat syyskauden 2020 kurssimaksuista 30 % alennusta niin monelta vastaavanlaiselta kurssilta, jolle he olivat ilmoittautuneita kevätkaudella 2020.

OPETUKSEN KESKEYTYMINEN
Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista peruuntumisista.

KULTTUURI- JA LIIKUNTASETELIT SEKÄ MOBIILIMAKSAMINEN
Kurssimaksuja on mahdollista maksaa eri maksuvälineillä syyslukukaudella viimeistään 9.10.2020 ja kevätlukukaudella 31.1.2021. Niillä ei voi maksaa jo lähetettyjä laskuja. Maksuvälineinä käyvät Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldo, Smartum Saldo ja QR-maksu, Edenredin setelit ja mobiilimaksu, RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-kuntosetelit sekä ePassi Payments Oy:n Sporttipassi ja Kulttuuripassi.
Huomioithan, että nämä maksuvälineet ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa toisen henkilön kurssimaksuja. Smartumin Saldolla ja Edenredin mobiilimaksulla maksetuista kurssimaksuista tulee toimittaa tosite opiston toimistoon. Tositteesta tulee näkyä selvästi asiakkaan täten maksaman kurssin numero ja nimi sekä koskeeko maksu syys- vai kevätlukukautta.

Mikäli haluat, että opisto veloittaa kurssimaksun Smartumin QR-koodin numerosarjalla tai ePassi Payment Oy:n Sportti- tai Kulttuuripassiltasi, ilmoita siitä toimistolle syyslukukaudella 9.10.2020 mennessä ja kevätlukukaudella 31.1.2021 mennessä tai heti ilmoittautumisen jälkeen.

Mobiilimaksut onnistuvat vain kansalaisopiston toimistossa.

Setelit ja kurssimaksua mahdollisesti täydentävä tasaraha toimitetaan kurssin ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen suljetussa kirjekuoressa Monitoimikeskus Sillan pääoven (F-oven) vieressä olevaan postilaatikkoon. Kuoren sisällä tulee olla kurssin numero ja nimi sekä osallistujan nimi.

Epäselvissä tilanteissa kannattaa soittaa kansalaisopiston toimistoon p. 050 502 3734.


SENIORIOPISKELIJAT

Yli 80 –vuotiaat opiskelijat saavat 50% alennusta kurssimaksuista. Henkilön pitää itse ilmoittautuessaan mainita alennuksesta, sillä opisto ei palauta kurssimaksua tai muuta jo tehdyn laskun loppusummaa.


KURSSILAHJAKORTTI
Kansalaisopiston toimistosta voi noutaa lahjakortin, jota vastaan lahjan saaja pääsee ilmaiseksi kurssille. Lasku lahjakortista lähetetään lahjan antajalle, joka myös kortin noutaessaan määrittelee lahjakortin arvon.

TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT
Työvoimatoimistossa kirjoilla olevat hämeenkyröläiset työttömät työnhakijat voivat osallistua lukuvuonna 2020–2021 syys- ja kevätlukukaudella maksutta kahdelle mille tahansa kansalaisopiston ryhmäopetuskurssille.

Asiakkaan tulee ennen kurssin alkamista kirjautua www.mol.fi –sivuille pankkitunnuksillaan ja tulostaa omista tiedoistaan todistus, joka osoittaa että hän on työtön työnhakija.
Todistus on esitettävä kansalaisopiston toimistossa sen aukioloaikana ennen kuin opiskelija on toisen kerran läsnä ao. kurssilla.
Todistus työttömyydestä on esitettävä syyskaudesta ja kevätkaudesta erikseen.


KURSSIKERRAN PERUMINEN
Opettajan sairauden tms. syyn tähden kurssikerta voidaan perua kerran lukukaudessa ilman, että sille järjestetään korvaava kerta.