Kurssimaksut, liikunta- ja kulttuurisetelit

Kurssimaksuista lähetetään lasku (syyskaudesta ja kevätkaudesta erikseen) opiskelijoille postitse kurssien opiskelijaluetteloiden mukaan. Laskuja ei peruta eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta, vaikka opiskelu keskeytyisi. Kurssimaksu on maksettava, vaikka opiskelija keskeyttäisi opintonsa ennen laskun saamista, sillä kurssien toteutumisesta päätetään opiskelijoiden ilmoittautumismäärien perusteella.

Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä hänen alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta Hämeenkyrön kansalaisopistossa lukuvuonna 2018 - 2019.

Kurssimaksuista päättää sivistyslautakunta ja joiltakin osin kansalaisopiston rehtori.


KURSSIKERRAN PERUMINEN
Opettajan sairauden tms. syyn tähden kurssikerta voidaan perua kerran lukukaudessa ilman, että sille järjestetään korvaava kerta.

SENIORIOPISKELIJAT

Yli 80 –vuotiaat opiskelijat saavat 50% alennusta kurssimaksuista. Sitä varten heidän tulee esittää kansalaisopiston toimistossa kuvallinen henkilöllisyystodistus. Henkilön tulee itse huolehtia todistuksen esittämisestä kansalaisopiston toimistossa, mikäli näin ei toimita opisto ei palauta kurssimaksua tai muuta jo tehdyn laskun loppusummaa.

KURSSILAHJAKORTTI

Kansalaisopiston toimistosta voi noutaa lahjakortin, jota vastaan lahjan saaja pääsee ilmaiseksi kurssille. Lasku lahjakortista lähetetään lahjan antajalle, joka myös kortin noutaessaan määrittelee lahjakortin arvon.

TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT

Työvoimatoimistossa kirjoilla olevat hämeenkyröläiset työttömät työnhakijat voivat osallistua lukuvuonna 2018 - 2019 syys- ja kevätlukukaudella maksutta yhdelle mille tahansa kansalaisopiston kurssille. Etu ei koske yksityisopetuskursseja.

Asiakkaan tulee ennen kurssin alkamista kirjautua
http://www.mol.fi sivuille pankkitunnuksillaan ja tulostaa omista tiedoistaan todistuksen, joka osoittaa että hän on työtön työnhakija.
Todistus on esitettävä kansalaisopiston toimistossa sen aukioloaikana ennen kuin opiskelija on toisen kerran läsnä ao. kurssilla.

Todistus työttömyydestä on esitettävä syyskaudesta ja kevätkaudesta erikseen.

LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELIT, TYKYSETELIT, VIRIKESETELIT

Hämeenkyrön kansalaisopiston kurssimaksujen maksuvälineenä käyvät Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldo, RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-kuntosetelit ja Tyky-Online, Edenredin Virikesetelit ja mobiilimaksu sekä ePassi Payments Oy:n SporttiPassi ja KulttuuriPassi.

Huomioithan, että nämä maksuvälineet ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa toisen henkilön kurssimaksuja.

Mikäli suoritat kurssimaksun työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä, älä jää odottamaan laskua.

Verkkomaksusta tulee toimittaa tosite mahdollisimman pian suorituksen jälkeen opiston toimistoon. Tositteesta tulee näkyä selvästi asiakkaan nimi, maksetun kurssin numero ja nimi sekä koskeeko suoritus syys- vai kevätlukukautta.

Liikunta- ja kulttuurisetelit, Virikesetelit sekä Tyky-kuntosetelit toimitetaan opettajalle kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla suljetussa kirjekuoressa, jossa tulee olla kurssin numero ja nimi sekä osallistujan nimi tai kansalaisopiston toimistoon kurssin alkamisviikolla.

Mikäli kurssimaksua ei makseta kokonaan seteleillä, tulee setelit ja täydentävät tasaraha toimittaa kansalaisopiston toimistoon.

Seteleiden/tositteen nopea toimittaminen toimistoon on tärkeää. Sillä seteleitä, Smartumin kulttuurisaldolla,Tyky-Onlinella ja ePassimaksuja ei voida ottaa vastaan enää kurssimaksulaskun lähettämisen jälkeen.

EPASSI JA TYKY-ONLINE:
Jos haluat, että opisto veloittaa kurssimaksusi ePassilta tai Tyky-Online -tililtäsi, ota yhteyttä heti ilmoittautumisen jälkeen opiston toimistoon puh. 050 502 3734.
Mikäli kurssia ei makseta kokonaan ePassilla tai Tyky-Online-tililtä, tulee täydentävä tasaraha toimittaa kansalaisopiston toimistoon.


SMARTUMIN SALDO-KORTILLA MAKSAMINEN:
Kansalaisopistolla ei ole maksupäätettä, mutta kurssin voi maksaa itse verkkomaksuna oman Smartum-verkkopalvelun kautta.

Maksusta muodostuu kuitti, joka toimitetaan kansalaisopiston toimistoon samoin kuin liikunta- ja kulttuurisetelit sekä virikesetelit.

Huom. Maksulomakkeelle tulee selvästi näkyä asiakkaan täten maksama kurssin numero ja kurssin nimi sekä opiskelijan nimi sekä koskeeko maksu syys- vai kevätlukukautta.
Kuitti tulee toimittaa mahdollisimman pian kansalaisopiston toimistoon, jotta opiskelijalle ei ehditä lähettää laskua.