Kirjasto

Hämeenkyrön kirjaston syntyvuodeksi lasketaan 1850, jolloin Yrjo-Sakari Yrjö-Koskinen perusti yhdessä isänsä rovasti Jaakko Forsmanin kanssa pitäjänkirjaston Hämeenkyröön.


AJANKOHTAISTA

Kirjasto on suljettu jouluaikaan 24.12.-26.12. Uudenvuoden aattona 31.12. olemme avoinna 8-15 ja uudenvuoden päivänä suljettu. Muuten palvelemme normaaleilla aukioloajoilla.
Iloista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille asiakkaillemme!

Muutoksia maksuihin ja maksamiseen vuoden 2019 alussa

Uuden vuoden alku on tuomassa muutamia muutoksia Hämeenkyrön ja muiden Piki-kirjastojen maksuihin. Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa PIKI-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista. Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 € / laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina

Jo jonkin aikaa on joidenkin Piki-kirjastojen maksuja voinut maksaa verkkomaksuna. Verkkomaksaminen laajenee vuoden 2019 alkupuolella, jolloin Hämeenkyrön kirjastonkin maksut voi hoitaa verkon kautta.

Palapelin teko kirjastossa jatkuu. 19.11. lähtien on lainaustiskin vieressä koottavissa jouluinen palapeli.

Pelaa bingoa kirjastossa !
Hämeenkyrön kirjastossa voit pelata aikuisten lukubingoa 1.10.-31.12.18. Viiden rastin suoralla voit osallistua arvontaan. Bingolomakkeita saatavana kirjastosta. Palauta yhteystiedoilla täytetty lomake kirjastoon viimeistään 31.12.

Aamukahvit kirjastossa tiistaisin klo 9. Tervetuloa keskustelemaan kaiken maailman asioista kahvikupposen äärelle. Syksyn ensimmäinen tiistaikahvila 11.9.18
Kirjaston Ystävien lukupiiri kuukauden toinen torstai klo 19

LUKUNEUVOJA KIRJASTOSSA
Etkö keksi, mitä lukisit seuraavaksi? Anna lukuneuvojan auttaa! Kirjaston uudessa palvelussa lukuneuvoja tekee sinulle kirjalistan toiveidesi perusteella. Vaihtoehtoisesti sinulle kerätään kymmenen kirjan kirjakassi. Voit täyttää toivelomakkeen kirjastossa tai kirjaston verkkosivuilla. Pääset lomakkeeseen tästä. Palvelu toimii myös kirjastoautossa.

Kirjastossa on nyt lainattavana kolme Kokio-merkkistä sopraanoukulelea. Laina-aika on kaksi viikkoa ja lainan voi uusia, jos ukulelesta ei ole varauksia. Emme lainaa ukuleleja seutulainaksi.


KIRJASTON ITSEPALVELUKÄYTTÖ
Avaamme päivittäin, lauantaita lukuun ottamatta, jo klo 8.00, jolloin kaksi ensimmäistä tuntia on ITSEPALVELUKÄYTTÖÄ. Tällöin voit tulla kirjastoon:
- lukemaan kirjoja ja lehtiä
- palauttamaan ja lainaamaan aineistoa automaatilla
- hakemaan varauksesi noutohyllystä ja lainaamaan sen automaatilla
- käyttämään tietokonetta
ASIAKASPALVELU ALKAA KLO 10.00