Kirjasto

Hämeenkyrön kirjasto toimii vuonna 2016 valmistuneessa Monitoimikeskus Sillassa

Turvallisuusohjeet

  • asiakkaiden toivotaan pesevän kätensä ennen ja jälkeen käynnin. Kirjaston aulassa on siihen mahdollisuus
  • kirjastossa noudatetaan turvavälejä


Kirjaston palautusluukku on auki myös kirjaston aukioloaikana

TAPAHTUMIA KIRJASTOSSA

AJANKOHTAISTA

Vastaa Digitaitokyselyyn ja vaikuta sähköisiin palveluihin

Juuri avautunut digitaitokysely on tarkoitettu kaikille. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta. Kansalaisten sähköisten palvelujen käyttötaidoista kysytään netissä sekä paperisten lomakkeiden avulla monissa julkisen palvelun asiakastiloissa. Kyselyn järjestävät valtiovarainministeriö ja Digi- ja väestötietovirasto.Digitaitokysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saadaan tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG. Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus.

Lisätietoa kartoituksesta https://dvv.fi/artikkeli/-/asset_publisher/digitaidot-ovat-uusi-kansalaistaito-laaja-kysely-selvittaa-suomalaisten-digitaitojen-tason.

Hämeenkyrön kirjasto on liittynyt mukaan Kirjastokinoon!

Varausmaksujen päivittymisessä ongelmia koko PIKI-alueella. Seutuvarausten maksut eivät tällä hetkellä päivity asiakkaan tietoihin. Kun tilanne saadaan korjattua, tulevat kertyneet maksut näkyviin.

PIKI-mobiilikirjasto ja vieraskielistä aineistoa tarjoava e-kirja/äänikirjapalvelu OverDrive otettu käyttöön. Lisätietoja PIKI-verkkokirjastossa.

Kaikki PIKI-kirjastot ovat ottaneet käyttöön verkkomaksamisen.
Maksaaksesi kirjastomaksuja PIKI-verkkokirjastossa, sinulla pitää olla sähköpostiosoite Omat tiedot -sivun Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa.
Yhteen kuntaan menevä maksu voi koostua pienemmistä maksuista, mutta yhteen kuntaan maksettavan summan on oltava vähintään 1 €.
Maksaminen ei siis onnistu, jos kuntakohtainen summa jää alle euron. Voit maksaa samalla kerralla useamman kunnan maksuja.
Lisätietoja PIKI-verkkokirjastossa.

Tutustu kotimaisiin tieteellisiin verkkolehtiin!
Journal.fi on kaikille avoin ja ilmainen tiedelehtien palvelu, jossa on luettavana n. 75 suomalaista lehteä.

Kirjaston Ystävien lukupiiri kuukauden toinen torstai klo 19

LUKUNEUVOJA KIRJASTOSSA
Etkö keksi, mitä lukisit seuraavaksi? Anna lukuneuvojan auttaa! Kirjaston uudessa palvelussa lukuneuvoja tekee sinulle kirjalistan toiveidesi perusteella. Vaihtoehtoisesti sinulle kerätään kymmenen kirjan kirjakassi. Voit täyttää toivelomakkeen kirjastossa tai kirjaston verkkosivuilla. Pääset lomakkeeseen tästä. Palvelu toimii myös kirjastoautossa.

Kirjastossa on lainattavana kolme Kokio-merkkistä sopraanoukulelea. Laina-aika on kaksi viikkoa ja lainan voi uusia, jos ukulelesta ei ole varauksia. Emme lainaa ukuleleja seutulainaksi.


KIRJASTON ITSEPALVELUKÄYTTÖ
Avaamme päivittäin, lauantaita lukuun ottamatta, jo klo 8.00, jolloin kaksi ensimmäistä tuntia on ITSEPALVELUKÄYTTÖÄ. Tällöin voit tulla kirjastoon:
- lukemaan kirjoja ja lehtiä
- palauttamaan ja lainaamaan aineistoa automaatilla
- hakemaan varauksesi noutohyllystä ja lainaamaan sen automaatilla
- käyttämään tietokonetta
ASIAKASPALVELU ALKAA KLO 10.00

Kuvat

  • Piki korona-ajan palvelukuva