Kirjasto

Hämeenkyrön kirjaston syntyvuodeksi lasketaan 1850, jolloin Yrjo-Sakari Yrjö-Koskinen perusti yhdessä isänsä rovasti Jaakko Forsmanin kanssa pitäjänkirjaston Hämeenkyröön.


AJANKOHTAISTA

Koko kansa lukee -kampanja 4.- 24.2. Mukana 5 e-kirjaa ja 1 äänikirja, jotka ovat vapaasti luettavissa ja kuunneltavissa kampanjan aikana. Tutustu kampanjaan tästä.

Tutustu kotimaisiin tieteellisiin verkkolehtiin!
Journal.fi on kaikille avoin ja ilmainen tiedelehtien palvelu, jossa on luettavana n. 75 suomalaista lehteä.

Muutoksia maksuihin ja maksamiseen vuoden 2019 alussa

Uuden vuoden alku on tuomassa muutamia muutoksia Hämeenkyrön ja muiden Piki-kirjastojen maksuihin. Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa PIKI-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon. Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista. Myös yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 € / laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina
Jo jonkin aikaa on joidenkin Piki-kirjastojen maksuja voinut maksaa verkkomaksuna. Verkkomaksaminen laajenee vuoden 2019 alkupuolella, jolloin Hämeenkyrön kirjastonkin maksut voi hoitaa verkon kautta.

Aamukahvit kirjastossa tiistaisin klo 9. Tervetuloa keskustelemaan kaiken maailman asioista kahvikupposen äärelle. Kevätkauden ensimmäinen kahvila 8.1.19
Kirjaston Ystävien lukupiiri kuukauden toinen torstai klo 19

Satututuokiot kirjastossa keskiviikkoisin klo 9. Kevätkauden ensimmäinen satutuokio 9.1.19

LUKUNEUVOJA KIRJASTOSSA
Etkö keksi, mitä lukisit seuraavaksi? Anna lukuneuvojan auttaa! Kirjaston uudessa palvelussa lukuneuvoja tekee sinulle kirjalistan toiveidesi perusteella. Vaihtoehtoisesti sinulle kerätään kymmenen kirjan kirjakassi. Voit täyttää toivelomakkeen kirjastossa tai kirjaston verkkosivuilla. Pääset lomakkeeseen tästä. Palvelu toimii myös kirjastoautossa.

Kirjastossa on nyt lainattavana kolme Kokio-merkkistä sopraanoukulelea. Laina-aika on kaksi viikkoa ja lainan voi uusia, jos ukulelesta ei ole varauksia. Emme lainaa ukuleleja seutulainaksi.


KIRJASTON ITSEPALVELUKÄYTTÖ
Avaamme päivittäin, lauantaita lukuun ottamatta, jo klo 8.00, jolloin kaksi ensimmäistä tuntia on ITSEPALVELUKÄYTTÖÄ. Tällöin voit tulla kirjastoon:
- lukemaan kirjoja ja lehtiä
- palauttamaan ja lainaamaan aineistoa automaatilla
- hakemaan varauksesi noutohyllystä ja lainaamaan sen automaatilla
- käyttämään tietokonetta
ASIAKASPALVELU ALKAA KLO 10.00