Maahanmuuttajalle

Tervetuloa Hämeenkyrön kirjastoon!

Kirjaston palvelut

Kirjasto on juuri sinua varten. Kirjastossa voit lueskella kirjastoaineistoja ja voit myös lainata niitä kotiin.

Kirjaston kokoelmissa on:

 • sanomalehtiä
 • aikakauslehtiä
 • elokuvia DVD-levyillä ja Blu-ray:llä
 • musiikkia CD-levyillä
 • äänikirjoja, joissa kirja on luettu mp3- tai CD-levyille
 • e-kirjoja, eli tietokoneen, puhelimen
  tai tablettilaitteen avulla luettavia kirjoja
 • e-lehtiä monilla kielillä
 • paljon kirjastossa pelattavia lautapelejä
 • liikuntavälineitä, kuten kahvakuulia, salibandy-mailoja ja lumikenkiä

Kirjastossa voit viettää aikaa ja tavata ystäviä. Kirjastossa on viihtyisiä oleskelupaikkoja sekä kahvi- ja kaakaoautomaatti. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua. Sinua palvellaan myös englanniksi.

Kirjastoaineistoa eri kielillä

Kirjasto on tarkoitettu kaikille. Kirjastossa on paljon aineistoa suomen kielen opiskeluun. Suomen kielen opettelun voit aloittaa helpoista kielikursseista ja edetä oppimisen mukaan.

Hämeenkyrön kirjastossa on aineistoa myös englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Kirjaston tietokoneet

Kirjaston tietokoneilla on internet-yhteys. Tietokoneella voit lukea sähköpostisi, etsiä tietoa verkosta sekä tulostaa väritulostimella. Kaikissa koneissa on tekstinkäsittely- ja muita hyötyohjelmia. Hämeenkyrön kirjastossa on myös skanneri ja kopiokone. Kirjastossa voit lukea sanoma- ja aikakauslehtiä. Kirjaston koneilla internetissä voit lukea lehtiä myös omalla kielelläsi. Kirjastossa käyminen, lainaaminen ja tietokoneiden käyttö on maksutonta.

Kirjastokortti

Kirjastokorttia tarvitset, kun lainaat aineistoa. Sama kirjastokortti on käytössä koko Pirkanmaan alueella, voit lainata sillä kaikista PIKI-kirjastoista. Saat kirjastokortin, kun näytät henkilöllisyystodistuksesi, jossa on valokuva. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Korttisi on henkilökohtainen, eli vain sinun käyttöösi. Älä anna kenenkään muun käyttää korttia. Jos kortti katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Kirjastokorttiin saat oman tunnusluvun eli PIN-koodin. PIN-koodia tarvitset esim. halutessasi käyttää kirjaston tietokoneita. PIKI-verkkokirjastossa asioidessasi tarvitset PIN-koodia, kun uusit omia lainojasi ja varaat aineistoa.

Lainaaminen ja palauttaminen

Yleisimmät kirjastoaineiston laina-ajat ovat kaksi tai neljä viikkoa. Kun lainaat, saat kuitin, josta näet mikä on viimeinen palautuspäivä eli eräpäivä. Lainasi voit uusia kirjastossa, PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse, jos lainaamastasi aineistosta ei ole varauksia. Lainausoikeus on kaikilla, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä. Jos palautat lainasi myöhässä, sinun täytyy maksaa myöhästymismaksu. Olet vastuussa omista lainoistasi.