Asiointi kirjastossa

Kirjastokortti

Hämeenkyrö kuuluu Piki-kirjastoihin ja lainaamista varten tarvitaan ainoastaan yksi kortti johonkin Piki-kirjastoon. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan kirjallisen suostumuksen. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Se on aina esitettävä aineistoa lainattaessa ja lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos nimi- tai osoitetiedoissa tapahtuu muutoksia tai kortti katoaa, ilmoita niistä kirjastoon!
Kortin saa täyttämällä kirjastosta saatavan ilmoittautumislomakkeen ja esittämällä henkilötodistuksen.
Lomakkeen voit tulostaa myös tästä:

Lainaaminen ja palauttaminen

Lainata ja palauttaa voi lainaus/palautusautomaateilla tai palvelutiskillä

Lainatessa asiakas saa kuitin, josta näkyy lainattu materiaali ja jokaisen lainan eräpäivä.
Laina-ajat:

Dvd:t

2 viikkoa

Kirjat, kasetit, äänikirjat, nuotit, kielikurssit
cd-levyt, lehdet, kartat

4 viikkoa

Aineiston voi palauttaa joko pääkirjastoon tai kirjastoautoon tai johonkin muuhun PIKI-kirjastoon.. Myöhästyneestä aineistosta peritään sivistyslautakunnan vahvistama myöhästymismaksu.


Lainat voi uusia kirjastossa,Piki-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon

Aineiston uusinta

p. 050 390 4211
Aineiston voi uusia 5 kertaa, jonka jälkeen se on palautettava kirjastoon. Jos aineistosta on varauksia, sitä ei voi uusia.

Myöhässä oleva aineisto

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu ja kolmen muistutuksen jälkeen lähetetään aineistosta lasku. Hoitamaton lasku siirtyy perintätoimistolle.

Varaukset

Kirjaston materiaalia voi varata. Kirjaston omasta kokoelmasta tehdyt varaukset ovat maksuttomia, seutu- ja kaukolainoista peritään maksu. Varauksia voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai Piki-verkkokirjaston kautta. Seutuvarauksena on mahdolista varata myös muiden PIKI-kirjastojen aineistoa, joka kuljetetaan seutukuljetuyksella kaksi kertaa viikossa Hämeenkyröön. Asiakkaalle lähetetään saapumisilmoitus joko tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä, kun materiaali on saapunut kirjastoon ja aineistoa pidetään kirjastossa varattuna 7 vrk. Aineiston voi noutaa itsepalvelunoutohyllystä. Varaus löytyy hyllystä henkilökohtaisella varausnumerolla, joka on saapumisilmoituksessa.