Ajankohtaista lukiolla

Koeviikko 16.11.-26.11.2018

2. jakson uusintakoe 7.12.2018

Syksyn ylioppilaiden lakitus pe 30.11.2018

Itsenäisyyspäivä 6.12.2018 (vapaa)

Joululoma 22.12.2018-6.1.2019

Korotuskoe 10.1.2019

Penkkarit 14.2.2019

Vanhojen tanssit 15.2.2019

Taksvärkkipäivä 22.2.2019

******************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Isäntäperheeksi vaihto-oppilaalle

Vaihto-oppilasjärjestö YFU:n kautta saapuu elokuussa maahamme noin 60 ulkomaista nuorta, joille etsitään isäntäperheitä ympäri Suomen - niin maalta kuin kaupungista. Olisiko sinun perheelläsi mahdollisuutta jakaa arki ja omat tapanne saksalaisen, japanilaisen, unkarilaisen, thaimaalaisen, ranskalaisen tai vaikkapa meksikolaisen nuoren kanssa?

Isäntäperheeksi ryhtyminen on mielenkiintoinen tapa oppia eri kulttuureista ja niiden välisistä eroista sekä yhtäläisyyksistä. Perhe pääsee näkemään suomalaisuuden uusin silmin. Jaatte yhdessä unohtumattoman kokemuksen, joka parhaimmillaan luo perustan elinikäiselle ystävyyssuhteelle.

Perheen ei tarvitse suunnitella elämäänsä uusiksi vaihto-oppilaan takia, vaan ottaa hänet mukaan arjen tavalliseen menoon. Perhe tarjoaa nuorelle majoituksen ja ruokailun. Muista kuluista vastaa nuori itse. Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia eikä heille makseta taloudellista korvausta.

”Omasta kokemuksesta voin sanoa, että vaihto-oppilaan ottaminen perheenjäseneksi todellakin muuttaa käsityksiä itsestämme, perheestämme, Suomesta ja maailmastakin. Tunsin oloni etuoikeutetuksi, kun sain viime lukuvuonna tutustua uuteen ihmiseen ja jakaa hänen kanssaan arkea. Opin puhumaan selkeämpää suomea, ja ruuhkavuosia elävänä pienen pojan äitinä opin uudestaan pysähtymään hetkeksi ja ihailemaan milloin järvimaisemaa, auringonlaskua, revontulia, mustikkamättäitä ja milloin peltomaisemaa. Sain syödä salmiakit ja lakritsat "ottotyttömme" karkkipusseista. Nyt tämä tyttö ikävöi meitä kotimaassaan ja tuntee olevansa sittenkin suomalainen.” Vaihto-oppilaan isäntäperheen äiti

Ota yhteyttä: Ohjelmakoordinaattori Tia Laakso, YFU, puh. (09) 6226 1319, tia.laakso@yfu.fi
Lue lisää ja ilmoittaudu isäntäperheeksi netissä: www.yfu.fi/isantaperheeksi