Koulukuljetus

Lukion opiskelija, jonka koulumatka on 10 km tai sitä pidempi, kuuluu Kelan koulumatkatuen piiriin. Alle 10 km koulumatkalaiset hoitavat koulumatkakustannukset itse.

F. E. Sillanpään lukiossa on käytössä opiskelijaseutulippu. Opiskelijaseutulipusta peritään omavastuuosuutena 100 e/lukuvuosi. Omavastuuosuudesta tulee lasku kotiin syksyllä.
Seutulipulla pääsee kulkemaan 30 päivän ajan rajattomasti matkoja (ei siis kaksi matkaa/päivä), eli voit kulkea sillä vapaa-ajallakin vaikka esim. Tampereelle. Lippu toimii myös Tampereen kaupunkiliikenteen vuoroissa.

Lipun lataaja tulee koululle tiettyinä päivinä, tuolloin oppilaat voivat ladata lippunsa koululla. Mikäli opiskelija ei ole latauspäivänä koulussa, voi hän toimittaa lipun kansliaan ja se ladataan valmiiksi. Mikäli lippu jää lataamatta, on opiskelijan käytävä lataamassa lippu Ikaalisten matkahuollossa. Jos lippu ei ole voimassa, joutuu opiskelija maksamaan matkansa.

Kolmannen vuoden opiskelijoille opiskelijaseutulippu toimii penkkaripäivään saakka, jolloin varsinainen koulutyö päättyy. Jos haluaa kulkea yo-kirjoituksiin bussilla, niin näitä päiviä varten kirjoitetaan erilliset liput.