Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulu on turvallinen, korkeatasoista perusopetusta antava koulu, jossa oppilas kasvaa itsensä ja toiset hyväksyväksi, lahjakkuutensa ja luovuutensa hyödyntäväksi kansalaiseksi.

Koulu sijaitsee kunnan keskustaajamassa melko vilkkaan Kyrönsarventien varressa. Vastavalmistuneessa monitoimikeskus Sillassa on monipuoliset, muunneltavat ja tehokkaat opetustilat sekä uusinta opetustekniikkaa. Saman katon alla toimivat koulu, Kirkonkylän päiväkoti ja Hämeenkyrön kunnan elämänlaatupalvelut (kanslalaisopisto, kirjasto, nuoriso- ja liikuntapalvelut) ja Pirkanmaan musiikkiopisto. Viihtyisyyttä ja opiskelumotivaatiota lisätään entisestään tuomalla esille oppilaiden tuotoksia ja sisustamalla koulua hyväksi havaituin keinoin, esimerkiksi viherkasvein.

Koulun ympäristössä on pientaloasutusta ja pienehköjä kerrostaloja. Läheisyydestä löytyy pururata, jossa talvella hiihdetään. Kahden kilometrin etäisyydellä on urheilukenttä ja jäähalli.

Kirkonkylän koulun toiminta-ajatus

Koulumme on turvallinen, korkeatasoista perusopetusta antava koulu, jossa oppilas kasvaa itsensä ja toisensa hyväksyväksi, lahjakkuutensa ja luovuutensa hyödyntäväksi kansalaiseksi.

Koulumme erityisoppilaita integroidaan mahdollisuuksien mukaan muihin opetusryhmiin, mikä osaltaan kasvattaa erilaisuuden hyväksymistä ja yhtenäistää koulun sosiaalista ilmapiiriä.

Painotukset opetuksessa

Kuluvana lukuvuonna painotamme seuraavia asioita:

  • Lukuharrastuksen kehittäminen ja lisääminen
  • KiVa-koulu-projekti koulukiusaamisen ehkäiseminen
  • Toiminnallinen matematiikka
  • Erasmus, kansainvälinen toiminta

Tiedostot

Kuvat