Yhteishaku

Kevään 2020 yhteishaku

Kevään 2020 yhteishaku alkaa 18.2. - 10.3.2020 klo 15.00 saakka.

Opiskelijavalinnan tulokset

Kevään 2020 yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 11.6.2020. Opiskelupaikka ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa on otettava vastaan viimeistään 25.6.2020. Kevään yhteishaussa opiskelupaikan saaneiden on varmistettava opiskelupaikkansa oppilaitoksen ohjeiden mukaan. Oppilaitos voi myös haluta oppilaan ilmoittautumisen sähköisesti esimerkiksi wilmajärjestelmän tai opintopolun linkin kautta.

Ammattioppilaitokset ja lukiot voivat ilmoittaa valituille kirjeellä, oppilaitosten ulko-ovissa tai ilmoitustaululla valintalistoilla tai oppilaitoksen omilla nettisivuilla. Opiskelupaikan saaneiden oppilaiden tulee ottaa vastaan opiskelupaikkansa koulutuksen järjestäjän ilmoittamaan päivään mennessä. Oppilaitokset haluavat myös nähdä oppilaan päättötodistuksen opiskelupaikan varmistamisen yhteydessä.

Jos ei tule valituksi

Jos oppilas ei tule valituksi yhteishaussa koulutukseen, niin lääninhallitus lähettää jälkiohjauskirjeen 11.6.2020 alkaen, jossa kerrotaan oppilaan saamat pistemäärät ja tiedot mahdollisista varapaikoista. Jälkiohjauskirje tulee postitse/sähköpostitse opiskelupaikkaa ilman jäänneille oppilaille. Kirjeessä on mukana myös tiedot vapaaksi jääneistä opiskelupaikoista sekä muita toiminta- ja hakuohjeita.

Oman peruskoulun oppilaanohjaaja Marika Mäki-Laurila, Hannele Korhonen ja Saija Palonen ovat koululla kesällä 2020 alla ilmoitettavina päivinä, mutta etukäteen kannattaa soittaa oman opon numeroon, sillä tapaamisaikoja ja palavereita on sovittuna jo etukäteen. Oppilaat ottavat yhteyttä opinto-ohjaajaan, jos eivät tule valituksi ja yhdessä mietitään jatkotoiminta. Myös oppilaat jotka eivät päässeet ensisijaisesti toivomaansa koulutukseen ja miettivät muita mahdollisuuksia, voivat ottaa yhteyttä.

Jälkiohjausaikataulut kesäkuussa 2020

Oppilaat ottavat yhteyttä opinto-ohjaajaan, jos eivät tule valituksi ja yhdessä mietitään jatkotoiminta. Myös oppilaat jotka eivät päässeet ensisijaisesti toivomaansa koulutukseen ja miettivät muita mahdollisuuksia, voivat ottaa yhteyttä.

Opinto-ohjaaja Marika Mäki-Laurilalle ja opinto-ohjaaja Hannele Korhoselle voitte soittaa ja varata ajan ke 10.6. klo 12-13 tai to 11.6. klo 12-14 välisinä aikoina. Marika ja Hannele ovat paikalla seuraavasti:

  • to 11.6. klo 9-14
  • pe 12.6. klo 9-14
  • maanantaille 15.6. voi varata opolle ajan erikseen yllä mainittuina ajankohtina. Varaa aika puhelimitse Marika 050 390 4244 ja Hannele 050 381 5275.

Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutuksen hakuaika 19.5.-21.7.2020

Jos jää ilman opiskelupaikkaa, hakeminen perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on yksi vaihtoehto. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia tutkintoon johtavaan koulutukseen siirtymiseksi. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa on mahdollista hakea ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA), perusopetuksen lisäkoulutukseen sekä maahanmuuttajille ja muille vieraskielisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa on mahdollista hakea yhdellä hakulomakkeella enintään 3 hakutoiveeseen. Hakutoiveet on asetettava mieluisuusjärjestykseen. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Nettihaku sulkeutuu haun viimeisenä päivänä klo 15. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 31.7.2020. Opiskelijan tulee mahdollisimman pian tuloksen saatuaan ottaa opiskelupaikka vastaan, mutta viimeistään 14.8.2020.

Jatkuva haku

Enää ei järjestetä erillistä syksyn yhteishakua, vaan oppilaitoksiin voi hakea jatkuvalla haulla tai lisähakuna, joihon ohjeet löytyvät kunkin oppilaitoksen omilta nettisivuilta ja opintopolusta. Lisätietoja saat oppilaitosten opoilta tai omalta perusopetuksen opolta.

Ilman opiskelupaikkaa opas 2020

Tiedostot