Avoin varhaiskasvatustoiminta

Hämeenkyrön varhaiskasvatuksessa toteutetaan päiväkotihoidon ja perhepäivähoidon lisäksi myös avointa varhaiskasvatustoimintaa. Toiminnasta löytyy tietoja myös https://www.kunteko.fi/katso/813. Avoin varhaiskasvatustoiminta sisältää:

- Avoimen perhekerhon toiminnan,

- PikkuNapero-kerhon,

- Isä ja lapsi -kerhon,

- Äiti-toiminnan,

- ja vapaaehtoistoimintatyönä toteutetun Päiväkotimummo ja päiväkotivaari -toiminnan.

Avoin perhekerho on kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille kotona oleville lapsiperheiden vanhemmille ja lapsille. Perhekerhoja on Kyröskoskella Nuorisotalo Prikassa sekä Ilta-perhekerho Monitoimikeskus Sillassa Kirkonkylässä. Perhekerhot kokoontuvat joka toinen viikko ja noudattaa koulun loma-aikoja. Perhekerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa tai jo raskauden aikana. Mukaan voi ottaa vaikka isovanhemman tai muun perheen läheisen. Koko perhe saa osallistua mukaan. Vauvaperheet ovat myöskin tervetulleita! Avoimen perhekerhon omille sivuille pääset tästä linkistä. Sivuilta löytyy tarkemmin viikoittaiset toimintatiedot ja osoitetiedot.

Isä ja lapsi -kerho on avoin kerho, jonne lapset tulevat kerhoilemaan isän kanssa. Mukana ohjaamassa ovat vapaaehtoisena toimiva isätyöntekijä Tuomo ja perheohjaaja Saija. Ei ilmoittautumista. Maksuton kerho. Kerhossa suunnitellaan ja kehitetään myös Äijä-toimintaa, joka on tarkoitettu pelkästään isille. Lisätiedot kerhon omilta sivuilta.

Pikkulasten kerho - PikkuNapero Hämeenkyrössä järjestetään 2—3 -vuotiaille lapsille Hämeenkyrön kunnan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa päivähoidon vaihtoehdoksi. Kerhossa lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja osallistua monipuoliseen ohjattuun toimintaan samanikäisten lasten kanssa. Napero-kerhon sivut löytyy linkistä.

PopUp avoin perhekerho Hämeenkyrö PopUp avoin perhekerho toteutuu yllättäen eri tiloissa kunnan alueella. Mainonta ja markkinointi tapahtuu sosiaalisen median kautta Facebookissa tai Twitterissä. Seuraa kanavia! Omalle sivulle linkin kautta.

Päiväkotimummo ja päiväkotivaari - toiminta Avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa toimii tällä hetkellä vapaaehtoistyössä kaksi Päiväkotimummoa. Lisäksi Päiväkotimummot ovat kahden eri alueen päiväkotiryhmissä säännöllisesti viikoittain mummoilemassa. Lisätietoja omilta sivuilta.

Äiti-toiminnan tarkoitus on kerätä äitejä yhteiseen toimintaan mukaan ilman lapsukaisia. Lisätietoja omilta sivuilta.

Lisätietoja Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, etunimi.sukunimi(at)hameenkyro.fi.