Avoimet perhekerhot Kyröskoski ja Sasi

Avoin perhekerho kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille kotona oleville lapsiperheiden vanhemmille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa tai jo raskauden aikana. Mukaan voi ottaa vaikka isovanhemman tai muun perheen läheisen. Vauvaperheet ovat tervetulleita! Myös vuorotyössäkäyvät vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa toimintaan vapaa-aikana.

Perhekerhossa lapsen mukana oleva huoltaja on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Perhekerhossa on ohjattua toimintaa noin klo 10, mutta toiminnoista riippuen aika voi olla eri. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja asiantuntija-vierailuja. Perhekerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita.

Perhekerhon tavoitteita ovat: auttaa perheitä verkoistumaan ja tutustumaan toisiinsa, antaa tukea vanhempien kasvatustehtävään kasvattaa omaa lastaan, antaa neuvoja ja vinkkejä lapsen kasvatukseen tai vaikkapa yhteistä tekemistä varten, antaa mahdollisuus vanhemmille hengähtää kahvimukin äärellä, antaa virikkeitä ym.

Avoimessa perhekerhossa on tarjolla pieni aamupala kahvin, teen ja mehun kanssa. Tämä maksutonta.

Ohjaajana toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja päivähoitaja Auli Flytström sekä myös mukana olevat vapaaehtoistyöntekijät, Päiväkotimummot Pia Lehtonen ja Helena Jokipelto. Pia on mukana perjantaisin Kyröskosken avoimessa perhekerhossa. Helena on mukana keskiviikkosin Kyröskosken avoimessa perhekerhossa.

Perhekerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja perhekerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, saija.lehtonen@hameenkyro.fi

Perhekerhoja on kahdella eri alueella, eri perhekerhoihin voi tulla yli aluerajojen, vaikka asuisi toisella puolella kuntaa. Sasin ja Kyrökoskosken avoimissa perhekerhoissa on tarjolla maksuton pieni aamupala ja osallistua voi koko perhe alle kouluikäisten lasten kanssa. Syksyllä 2018 olemme joutuneet jättämään Kirkonkylän avoimen perhekerhon pois tarjonnasta tilarajoitusten vuoksi. Tila-asia on vielä selvityksen alla.

Sisäänkäynti perhekerhoon:

Avoin perhekerho Kyröskoski: Kyröskosken Nuorisotila, Korkomäentie 10, 39200 Kyröskoski. (Ovi ns. Koskilinnan takapihalla.)

Avoin perhekerho Sasi: Sasin päiväkoti, Tuulihaukat-ryhmätila. Sasintie 81, 39100 Hämeenkyrö. Sisäänkäynti talon takaa, ei parkkipaikan puolelta.

Ohjelmassa:

17.9. Avoin perhekerho Sasi: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Maalausta syksyn teemalla oman vanhemman kanssa.

21.9. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Ohjaajana päivähoitaja Auli Flytström. Mukana Päiväkotimummo Pia. Kunnan oma toimintaterapeutti Alina Salmi on tulossa kertomaan työstään ja esittäytyy samalla noin klo 10.

26.9. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Toiminnassa ulkoilua. Toinen ohjaajista on ulkoalueella klo 9.00 - 9.40 ajan ja toinen sisätiloissa Nuorisotilojen perhekerhotiloissa alkaen klo 9.00. Mukana Päiväkotimummo Helena. Ulkoilualue on joko päiväkodin piha tai Kallen perhepuisto. Tarkentuu lähipäivinä.

1.10. Avoin perhekerho Sasi: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen klo 9.30. Lautapelejä ja palapelejä oman vanhemman kanssa.

5.10. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Mukana Päiväkotimummo Pia. Toiminta vielä suunnittelussa.

10.10. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Lautapelejä ja palapelejä oman vanhemman kanssa.

päivitetty 13.9.2018, seuraathan päivityksiä!