Avoimet perhekerhot Kyröskosken Nuorisotiloilla

Avoin perhekerho kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille kotona oleville lapsiperheiden vanhemmille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa tai jo raskauden aikana. Mukaan voi ottaa vaikka isovanhemman tai muun perheen läheisen. Vauvaperheet ovat tervetulleita! Myös vuorotyössäkäyvät vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa toimintaan vapaa-aikana.

Perhekerhossa lapsen mukana oleva huoltaja on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Perhekerhossa on ohjattua toimintaa noin klo 10, mutta toiminnoista riippuen aika voi olla eri. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja asiantuntija-vierailuja. Perhekerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita.

Perhekerhon tavoitteita ovat: auttaa perheitä verkoistumaan ja tutustumaan toisiinsa, antaa tukea vanhempien kasvatustehtävään kasvattaa omaa lastaan, antaa neuvoja ja vinkkejä lapsen kasvatukseen tai vaikkapa yhteistä tekemistä varten, antaa mahdollisuus vanhemmille hengähtää kahvimukin äärellä, antaa virikkeitä ym.

Avoimessa perhekerhossa on tarjolla pieni aamupala kahvin, teen ja mehun kanssa. Tämä maksutonta.

Ohjaajana toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja päivähoitaja Auli Flytström sekä myös mukana olevat vapaaehtoistyöntekijät: Päiväkotimummot Pia Lehtonen, Lea Ovaska ja Helena Jokipelto. Pia on mukana perjantaisin Kyröskosken avoimessa perhekerhossa. Lea ja Helena ovat mukana keskiviikkosin Kyröskosken avoimessa perhekerhossa.

Perhekerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja perhekerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, saija.lehtonen@hameenkyro.fi

Sisäänkäynti perhekerhoon:

Avoin perhekerho Kyröskoski: Kyröskosken Nuorisotila, Korkomäentie 10, 39200 Kyröskoski. (Ovi ns. Koskilinnan takapihalla.)

Ohjelmassa:

25.1. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Mukana Päiväkotimummo Pia. Toiminta vielä avoin.

30.1. Avoin perhekerho Kyröskoski: pieni aamupala kahvin kanssa alkaen noin klo 9.00. Toiminta vielä avoin.

22.2. Avoin perhekerho Kyröskoski: HUOMIO, AIKAISEMPI PÄIVÄMÄÄRÄ MUUTTUNUT!! perhekerhossa yhteistyönä maa-ja kotitalousnaisten kanssa tutustumista, keskustelua ja käytännönläheisiä vinkkejä koko perheen helppoon arkiruokailuun ja hyviin ruokavalintoihin alkaen klo 9.00. Terveellisen ruokavalion voi koota monilla eri tavoin – jokaiselle löytyy tapa syödä hyvin! Esillä on havaintopisteitä, joilla muun muassa kannustetaan kasvisten käyttöön sekä tutkitaan sokerin ja kuidun saantia erilaisista elintarvikkeista sekä mietitään, miten ruokahukan saisi ruotuun. Tapahtuman järjestää Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ja tapahtumaa ohjaamassa on ruoka-asiantuntija Outi Penttilä.

päivitetty 17.1.2019, seuraathan päivityksiä!