Isä ja lapsi -kerho sekä Äijä-toiminta

Kerhopäivät ovat Koskilinnan päiväkodilla, Hippiäisten ryhmätilassa 14.1., 11.2., 11.3., 8.4. ja 6.5.2019. Kerhoaika klo 17.30 - 19.00. Koskilinnan päiväkodin osoite on: Koskilinnankuja 2, 39200 Kyröskoski.

Isä ja lapsi-kerho on avoin kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille alle kouluikäisille lapsille ja heidän isilleen. Kerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa. Mukaan voi ottaa vaikka vaarin, sedän, enon, appiukon tai kummisedän. Vauvatkin ovat tervetulleita isän kanssa.

Kerhossa lapsen isä on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Kerhossa on ohjattua toimintaa ja vapaata keskustelua leikin ohessa. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, leikkihetkiä, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja mahdollisia asiantuntija-vierailuja. Kerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita.

Avoimessa kerhossa on tarjolla pieni iltapala kahvin, teen ja mehun kanssa noin klo 18.30 alkaen. Tämä maksutonta.

Ohjaajina toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja vapaaehtoistyössä oleva Isätyöntekijä Tuomo Vainio.

Isä ja lapsi-kerhossa on myös tarkoitus kerätä isiä yhteiseen toimintaan mukaan ilman lapsukaisia. Isät voivat miettiä Isätyöntekijä Tuomon kanssa, mitä yhteinen "Äijä-toiminta" voisi olla. Tästä koituva mahdollinen kustannus jaetaan "Äijä-toiminnassa" mukana olevien isien kesken.

Kerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja kerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, saija.lehtonen@hameenkyro.fi.

Äijä-toiminnasta lisätietoja saa Tuomo Vainiolta: tuomo.vainio@gmail.com, puh. 050 - 3000 420.

Kerhossa tapahtuu:

14.1. HUOMIO! PERUTTU SAIRASTUMISEN VUOKSI.

11.2. Kevään ensimmäisellä kerhokerralla toiminnassa on vapaan leikin ja keskustelun lisäksi Taikataikinalla muovailua oman isän kanssa. Klo 18.30 alkaen on mahdollisuus osallistua pienelle iltapalalle. Kerhon ohjaajat esittäytyvät ja Isätyöntekijä Tuomo kertoo mahdollisen "Äijä-toiminnan" aloittamisesta.

11.3. Kerhon ohjaajat esittäytyvät uudelleen. Toiminnassa lautapelien ja palapelien pelaamista oman vanhemman ja muiden kerholaisten kanssa. Tuomon kanssa suunnittelua tulevasta Äijä-toiminnasta.

17.3. ÄIJÄ-TOIMINTAA VAIN ISILLE. Kyröskoskella Kosken Sykkeellä liikuntasalivaraus klo 10 - 11. Toiminnassa sulkapalloilua tai sählyä höntsyilyn merkeissä. Pelivälineet löytyy niille, joilla ei omia ole.

8.4. Yhteinen aloitus. Toiminnassa isän ja lapsen yhteinen piirustus/väritystehtävä. Tehtävä onnistuu myös pikkuruisen lapsen kanssa, sillä tarkoitus on jäljentää paperille isän ja lapsen kädenjäljet ja maalata tai värittää jäljet. Ei kannata laittaa parhaimpia vaatteita lapsen ylle, jos taiteilijat päättävät käyttää sormivärejä muiden värien sijaan.

6.5. Toiminnassa ulkoilua Koskilinnan päiväkodin ulkoilualueella. Palautteiden anto ja toiveet syksylle 2019.

Päivitetty 20.3.2019