Isä ja lapsi -kerho sekä Äijä-toiminta

Isä ja lapsi-kerho on avoin kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille Hämeenkyröläisille alle kouluikäisille lapsille ja heidän isilleen. Kerhoon tullaan yhdessä lapsen kanssa. Mukaan voi ottaa vaikka vaarin, sedän, enon, appiukon tai kummisedän. Vauvatkin ovat tervetulleita isän kanssa. Kerho kokoontuu Monitoimikeskus Sillan päiväkodin tiloissa maanantaisin 7.9., 5.10., 2.11. ja 30.11.2020 klo 17.30 - 19 välisenä aikana.

Kerhossa lapsen isä on vastuullinen oman lapsensa käyttäytymisestä kerhon aikana. Kerhossa on ohjattua toimintaa ja vapaata keskustelua leikin ohessa. Toiminta on vapaata yhdessäoloa, leikkihetkiä, kahvittelua, keskusteluja, yhteistä tekemistä omien lasten kanssa ja mahdollisia asiantuntija-vierailuja. Toiminnot ovat hyvin arkisia pieniä hetkiä oman lapsen kanssa, jota voit jatkaa kotona ilman erikoisia järjestelyjä. Kerho on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kunnan lapsiperheille, sisäänpääsy on vapaa, ilmoittautumista ei tarvita.

Avoimessa kerhossa on tarjolla pieni iltapala kahvin, teen ja mehun kanssa noin klo 18.30 - 18.50 välisenä aikana. Tämä maksutonta.

Ohjaajina toimivat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja vapaaehtoistyössä oleva Isätyöntekijä Tuomo Vainio. Mikäli haluat mukaan suunnittelemaan ja mahdollisesti ohjaamaan toimintaa, niin ota yhteyttä. Vapaaehtoiselle Isätyöntekijälle olisi mukavaa tekemistä kerhoissamme ja Äijätoiminnassa.

Isä ja lapsi-kerhossa on myös tarkoitus kerätä isiä yhteiseen toimintaan mukaan ilman lapsukaisia. Isät voivat miettiä Isätyöntekijä Tuomon kanssa, mitä yhteinen "Äijä-toiminta" voisi olla. Tästä koituva mahdollinen kustannus jaetaan "Äijä-toiminnassa" mukana olevien isien kesken. Kevään aikana isät ovat kokoontuneet Äijä-toiminnassa ilman lapsia. Mukaan Äijä-toimintaan voi ottaa vaarin, enon, sedän, kummin, hyvän ystävän tai naapurin. Tarkoitus on kokoontua satunnaisesti hyvässä Äijä-porukassa.

Kerhon toiminnan sisällöstä ja asiantuntija-vierailuista saa lisätietoja kerhoissa sekä seuraamalla netistä: Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija, Hämeenkyrön kunta -päivityksiä Facebookissa, (https://www.facebook.com/varhaiskasvatuksenperheohjaajasaija/). Tarkemmat tiedot saa Saija Lehtoselta: puh. 040-1331 269, etunimi.sukunimi(at)hameenkyro.fi. Kerhossa tehtyjä toimintoja ja hetkiä voit seurata kuvina Instagramista: hameenkyronperheohjaaja_saija.

Äijä-toiminnasta lisätietoja saa Tuomo Vainiolta: tuomo.vainio(at)gmail.com, puh. 050 - 3000 420.

Kerhossa tapahtuu:

7.9. Ulkoilua päiväkodin pihassa klo 17.30 - 18.25, tämän jälkeen sisällä mahdollisuus pieneen iltapalaan ajalla 18.30 - 18.50. Kerho loppuu klo 19, jonka jälkeen lähtö kotio. Päiväkodin sisätiloihin ei jäädä leikkimään. Sään mukainen pukeutuminen.

5.10. Ulkoilua Liikenneteemalla päiväkodin pihassa klo 17.30 - 18.25, tämän jälkeen sisällä mahdollisuus pieneen iltapalaan ajalla 18.30 - 18.50. Kerho loppuu klo 19, jonka jälkeen lähtö kotio. Päiväkodin sisätiloihin ei jäädä leikkimään. Sään mukainen pukeutuminen.

11.10. ÄIJÄTOIMINNAN HÖNTSYILYÄ SYKKEELLÄ KLO 17-18. VAPAA PÄÄSY.

2.11. MUUTOS ILLAN TOIMINTAAN. MUOVAILEMME TAIKATAIKINALLA HAITULOIDEN RYHMÄTILASSA 17.30 - 18.25, tämän jälkeen sisällä mahdollisuus pieneen iltapalaan ajalla 18.30 - 18.50. Kerho loppuu klo 19, jonka jälkeen lähtö kotio. Päiväkodin sisätiloihin ei jäädä leikkimään.

30.11. Piparinkoristelua yhdessä isän kanssa. Tämän jälkeen sisällä mahdollisuus pieneen iltapalaan ajalla 18.30 - 18.50. Kerho loppuu klo 19, jonka jälkeen lähtö kotio. Päiväkodin sisätiloihin ei jäädä leikkimään.

Palautekysely

Päivitetty 2.11.2020/SL