Päiväkotimummo ja Päiväkotivaari - toiminta

Päiväkotimummo ja Päiväkotivaari - toiminta on vapaaehtoista toimintaa, joka kuuluu osana avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa. Ensimmäinen Päiväkotimummo Helena Jokipelto aloitti mummoilun avoimessa perhekerhossa maaliskuussa 2017. Päiväkotimummo Lea Ovaska aloitti mukana syksyllä 2018. Päiväkotimummoja ja Päiväkotivaareja voi tavata kunnan avoimissa perhekerhoissa tai päiväkotien lapsiryhmissä. Perhekerhoissa oleva mummo/vaari avustaa perhekerhon ohjaajaa kerhon toiminnoissa, aamupalatarjoiluissa keittiössä, järjestelyissä, pitää lapsia sylissä tarvittaessa ja on mukana keskusteluissa. Toiminnan perustuen vapaaehtoisuuteen, mummoja ja vaareja ei sido vaitiolovelvollisuus, mutta hyvän tavan mukaisesti heillä on tieto vanhempien lailla pitää perhekerhoissa esille tulevat asiat perhekerhon sisällä. Vapaaehtoistoiminta on luottamuksellista toimintaa.

Toiminnassa mukana olevien mummojen esittelyt

Helena Jokipelto

Olen mukana keskiviikkona Kyröskosken alueen avoimessa perhekerhossa sekä päiväkotiryhmä Kirkonkylän päiväkodin Hipsuvarpaiden ryhmässä joka toinen keskiviikko. Itselläni on neljä jo aikuista lasta. Lapsenlapsia on kolme ja avomiehen puolelta lapsenlapsia on 10. Heidän kanssaan olen touhunnut paljon työn ohessa. Elämäntyöni olen tehnyt toimistotöissä, mutta nyt olen eläkkeellä. Olen aina pitänyt lapsista. Liikun paljon: lenkkeilen, hiihdän ja kudon käsitöitä. Eläkkeellä ollessa vietän paljon aikaa avopuolison kanssa ulkomailla.

Perheohjaaja Saija pyysi minua mukaan vapaaehtoistöihin, niin ei tarvinnut harkita yhtään, vaan olin heti valmis aloittamaan Päiväkotimummo-vapaaehtoistyön. Se on parasta mitä voi eläkkeellä tehdä. On kiva seurata nuoria perheitä tänä päivänä, sekä heidän lapsiaan. Varsinkin kuinka perheet toimivat tänä päivänä lasten kanssa ja verrata siihen miten on joskus itse toiminut omien lasten kanssa. Saijan kanssa olemme paljon yksityiselämässä mukana toistemme elämässä.

--------------------------------------------------------------------------------

Lea Ovaska

Olen Lea viiden lapsen isoäiti Hämeenkyröstä. Olen työskennellyt aikaisemmin palvelualalla, josta jäin eläkkeelle. Sen jälkeen olen tehnyt vapaaehtoistöitä mm. Mummon kammarilla, Hoivakoti Kaarihovissa ja Attendossa. Nyt kun lapsenlapset ovat jo isoja, ehdin harrastaa venäjän ja ranskan kielten opiskelua kansalaisopistossa ja senioritanssia. Talvella tykkään hiihdellä ja kesällä marjastaa, sienestää ja puuhastella mökillä.

Päiväkotimummoksi, taaperoikäisten leikkimummoksi tulin Rönsy ry:n kautta. Olen mukana keskiviikkona Kyröskosken alueen avoimessa perhekerhossa. Silloin tällöin käyn myös ulkoilemassa vanhuksien kanssa. Toivoisin, että voisin tällä omalla pienellä panoksellani olla hyödyksi kanssaihmisille,

Tunnetko vaarin, joka tulisi meille Päiväkotivaariksi vai oletko sinä etsimämme Päiväkotivaari? Ota yhteyttä perheohjaaja Saijaan, jos vaarittelu kiinnostaisi avoimissa perhekerhoissa tai päiväkodissa. Puh. 040-1331269.