PikkuNapero -kerho

Tiedoksi kaikille!!
Perheohjaajan siirtyessä tilapäisesti toisiin tehtäviin ja Koronan aiheuttaman epävarman tilanteen vuoksi, jäävät kerhot tauolle kevätkauden ajaksi. Uudet ryhmät alkavat elokuussa 2021, jos koronatilanne sen sallii. Lapsiperheiden avoimista perhekerhoista ja lastenkerhoista voi tiedustella Hämeenkyrön Seurakunnalta ja seuraamalla heidän nettisivuaan: https://www.hameenkyronseurakunta.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille.

Napero-kerhon toiminta toteutetaan kokeiluluontoisesti Nuorisotalo Prikassa, Oikopolku 3, 39100 Hämeenkyrö. Kerhotila on Nuorisotilassa. Kerho-aika on joka viikko torstai-aamupäivisin klo 9 - 11. Kerhon toiminta alkaa 14.1.21.

Kerho noudattaa koulun loma-aikojen mukaista työjärjestystä, joten viikoilla 9 ei ole kerhoa. Kerhossa on mukana noin kahdeksan 2-3 v. lasta ja kaksi ohjaajaa. Tämä suhdeluku on varhaiskasvatuslain mukainen.

Kerhoon valinta tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä kunnan varhaiskasvatuksen sähköisen asiointipalvelun kautta. https://www.hameenkyro.fi/palvelut/varhaiskasvatus/asioi-verkossa/ . Tällöin lapset saada rekisteröityä kunnan varhaiskasvatuksen tapaturmavakuutuksen piiriin kerhon ajaksi. Perhe ei menetä kotihoidontukea lapsesta kerhorekisteröitymisen vuoksi. Kerho on maksuton. Ne jotka eivät pääse kerhoon mukaan, saavat sähköpostia viikolla 1-2.

Ensimmäisellä kerralla kerhon vasta-aloittavien lasten vanhemmat saavat Tervetuloa varhaiskasvatuksen PikkuNapero-kerhoon - aloituslomakkeen kotiin täytettäväksi. Aloituslomakkeesta selviää lapsen mm. sairaus, joka vaikuttaa hoitoon, mahdollinen uskonto, perhetiedot yhteystietoineen ja luvat valokuvaamiseen ym. Kerhon aikana ei nautita eväitä.

Kerhon sisältö ja tavoitteita: Kerhon sisällössä huomioidaan kunnan varhaiskasvatussuunnitelman sisältöjä: mm. kädentaitoja, taidekasvatusta, tutkimista, osallistumista, musiikkia ja leikkiä. Pääasiassa kerhon toiminta tapahtuu sisätilassa. Kerhon tavoitteisiin kuuluu mm. lasten sosiaalisten taitojen ja vuorovaikutuksen taitojen opettelu toisen lapsen kanssa ryhmätilanteissa, oman toiminnan harjoittelua ym.

Kotiin lähtö: Kotiin haetaan Kerhotilasta klo 11. Kerhon ohjaajat eivät vastaa naulakkoon unohtuneista kerholaisten vaatteista tai tarvikkeista.

Vakuutus: PikkuNapero-kerhon lapset ovat varhaiskasvatuksen tapaturmavakuutuksen piirissä kerhon ajan.

Ohjaajina ovat varhaiskasvatuksen perheohjaaja Saija Lehtonen ja vaihdellen kunnan perhetyöntekijä Päivi Lahtinen tai perhetyönohjaaja Piia Rättäri.

Ohjelmassa:

Päivitetty 18.1.2021