Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Hämeenkyrön kunnan sivistyspalvelut tarjoaa monipuolisia varhaiskasvatuksen palveluja. Lasten hyvinvoinnista huolehtii ammatillinen ja aktiivinen henkilökunta.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuksessa on käytössä jatkuva hakumenettely, jonka mukaisesti perheen tulee jättää hakemus 4 kuukautta ennen kuin hoidon tarve alkaa.
Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä tai opinnoista eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Toimintakauden alussa vapautuvat varhaiskasvatus paikat tulevat hakuun maaliskuussa. Varhaiskasvatuksen toimintakausi on 1.8. - 31.7.

Hakemus varhaiskasvatuspalveluihin täytetään ja lähetetään varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointipalvelussa. Samalla hakemuksella voi pyytää siirtoa hoitopaikasta toiseen ja hakea esiopetusta täydentävään päivähoitoon. Linkin takaa löytyy myös asiakasmaksulaskuri, jolla voit arvioida tulevan päivähoitomaksun. Tarvittaessa paperisia hakemuslomakkeita saa päiväkodeista tai voit tulostaa sen varhaiskasvatuksen lomakkeista.

Varhaiskasvatuspaikoista ja -tilanteesta saa lisätietoja varhaiskasvatusyksikön päälliköiltä.

Muuta varhaiskasvatuspaikan hakemisessa huomioitavaa:
Ilmoita hakemuksessa, mikäli lapsi tarvitsee hoitopaikan vain osan toimintavuodesta.
Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa lääkärin tai terveydenhoitajan todistus, jos lapsi tarvitsee erityisruokavaliota ja lisäksi asiantuntijan lausunto (erikoislääkäri, perheneuvonta, puheterapeutti jne.) jos lapsi tarvitsee erityistä hoitoa ja tukea.
Kokopäivähoidossa lapsen hoitoaika saa yleensä jatkua yhtäjaksoisesti enintään 10 tuntia vuorokaudessa ja osapäivähoidossa enintään 4 tuntia.

HOITOMAKSUT