Varhaiskasvatuksen perheohjaus

HUOMIO! Varhaiskasvatuksen perhetyön tiimi aloittaa kotona tehtävän perhetyön ja perheohjauksen ti 14.4. alkaen. Perhetyö on lyhytaikaista lastenhoitoa ulkona tai sisällä, perheen kanssa yhdessä tekemistä, palveluneuvontaa tms. Tavoitteena on auttaa kotona olevia vanhempia pienen hengähdystauon merkeissä esim. kun puoliso on töissä tai vanhempi on yksin lasten kanssa. Kuitenkin kotona etätyötä tekevä, yksin oleva vanhempi ei ole palvelussa etusijalla, mutta pyrimme järjestämään heillekin aikaa. Soittoaika arkisin klo 8 - 9 välillä. Puh. 040-1331269.

Varhaiskasvatuksen perheohjaus on ennaltaehkäisevää, matalan kynnyksen ohjausta yhteistyössä vanhempien, varhaiskasvatuksen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, mikäli perhe antaa yhteistyöluvan. Palvelu on maksutonta, johon ei tarvitse lähetettä. Perhe voi ottaa yhteyden myös itse. Perheohjaaja toimii alle kouluikäisten lasten perheiden kanssa, joilla on voimassa asiakkuus varhaiskasvatuksessa.

  • Ohjaus voi olla keskustelua, pulmatilanteissa ääneen sanoittamista ja mallintamista, kuitenkin yhdessä vanhempien kanssa suunniteltua palvelua

  • Käytännön keinojen ja vinkkien keskustelua kotiin käytettäväksi. Perheohjaajan on mahdollisuus suunnitella yhdessä vanhempien kanssa mm. lapsen ohjausta ja päiväjärjestystä helpottavia kuvia sekä erilaisia viikkokalenterimalleja.

  • Perheiden yhteisten hetkien mahdollistamista, jolloin perheohjaaja voi olla mukana esim. vanhemman ja lapsen leikkihetkissä, puistoretkillä tai vaikka ruokakaupassa.

  • Yhdessä vanhempien kanssa suunniteltua ohjausta esim. lapsen kasvuun, kehitykseen, temperamenttiin tai sairauteen liittyvissä asioissa. Tyypillisiä pulmatilanteita voi aiheuttaa lapsen kehityksessä esim. uhma.

  • Vanhemman avioeron, epävarman vanhemmuuden tai sairauden aikana perheohjaajan kuunteleminen, tuki ja ohjaus voi olla avuksi.

  • Perheohjaajaan voi ottaa yhteyttä tekstiviestillä, puhelimitse, WhatsAppin, Messengerin, Instagramin, sähköpostin ym. kautta. Saa kysyä kunnassa olevista lapsiperheiden palveluista tai oman perhetilanteen asioista ilman perheohjauksen asiakkuutta.

  • Perheohjaajan tapaamisen voi sopia tapahtuvan lapsen kodissa kotikäyntinä tai varhaiskasvatusyksikössä asiakastapaamisena.

  • Perheohjaaja on sovittaessa mukana päiväkodissa mm. lapsen omassa varhaiskasvatussuunnitelma-keskusteluissa.

  • Perheohjaaja ohjaa myös vanhempien ja lasten suljettuja vertaistoimintaryhmiä sekä avoimen varhaiskasvatuksen perhekerhoja ja Napero-lastenkerhoa

Alla olevista mainoksista pääsee klikkaamalla tarkempiin tietoihin.