VT3 uudistuu Hämeenkyrössä

25.6.2019

Valtatie 3 uudistuu Hämeenkyrössä

Hallitus ja eduskunta päättivät 2019 lisäbudjetilla jatkaa investointejaan Hämeenkyrön liikenneolosuhteisiin. Nykyisen 10 miljoonan euron lisäksi VT3:sta uudistetaan vielä 60 miljoonalla eurolla kolmen seuraavan vuoden aikana. Valtatien liikenneturvallisuus paranee, valtatien varren melu ja liikenteen päästöt vähenevät. Elinkeinoelämälle valmistuu uuden tien liittymien yhteyteen uusia tontteja. Näitä kohteita tulee olemaan Tippavaaran eritason, Heiskan eritason ja Hanhijärven eritason läheisyydessä.

Hämeenkyrö on myös itse investoinut voimakkaasti kouluihin, päiväkoteihin, terveyskeskukseen ja moneen muuhun kohteeseen viime vuosina ainakin 40 miljoonalla eurolla. Henkilöstömme on tunnettua fiksusta kuntatyöstä eli kunnan palveluiden laadun kehittämisestä.

Julkiset yhteensä yli 100 miljoonan euron investoinnit tulevat käynnistämään myös yksityisiä investointeja asuntotuotantoon. Hämeenkyrössä on nyt käynnissä kymmenen vuoden ajanjakso 2012-2022, joka on poikkeuksellisen voimakas kasvusysäys Hämeenkyrön kehitykselle.

Hämeenkyrö sijaitsee Tampereen työssäkäyntialueella 30 min etäisyydellä maakunnan keskuksen palveluista. Joukkoliikenteessä käyttöön otettu Hämeenkyrö-lippu mahdollistaa myös bussiliikenteen käytön. Hämeenkyrö on osa Suomen kasvukäytävää. Se on nauhamainen Helsinkiin asti jatkuva liikennepalveluita kehittävä yhteistyöverkosto, jonka alueella asuu 41 % koko maan väestöstä.

Hämeenkyrö on maisemistaan tunnettu Pirkanmaan vihreä helmi. Olemme liittyneet ilmastonmuutoksen hyväksi työskenteleviin Hinkufoorumin kuntiin. Meillä toteutuu ahtaan kaupunkiasumisen vaihtoehtona erinomainen yhdistelmä edullista, tilavaa ja luonnonläheistä asumista. Silti tarjolla on hyvät palvelut ja erinomaiset liikenneyhteydet.

Tiedote vt3 investoinneistaYleiskuva oikaisutiestä

Ely-keskuksen esittelyvideo vuodelta 2010 (yksityiskohdat tulevat tarkentumaan)

Väyläviraston sivuilla olevat suunnitelmat ja kartat (uudet suunnitelmat tulossa)

Vt3 esite

Hämeenkyrö kuuluu 30 min vaikutusalueeseen Tampereelta

« Takaisin